Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A lent belinkelt töltésszabály...

A lent belinkelt töltésszabályozót használom. Beállítottam, hogy 80ah-s az akksim, mást nagyon nem is lehetett/kellett. Ma ránéztem délután fél 5 előtt, a napelem már akkor egy órája nem kapott napfényt az erdő ölelése miatt. Lehetséges a túltöltés?

Figyelt kérdés

A pv ledje egyre gyorsabban villogott, ami a leírás szerint pv túlfeszültség. A kijelző a napelemre a fenti időpontban 13,6V-ot mutatott. Ahogy esteledett, a betöltés és a zöld led villogása is abbamaradt. Ez ellen lehet valamit tenni? Mert erre nem találok sem leírást, sem beállítási lehetöséget.

[link]

jan. 14. 17:33
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Most tudtam napközben is megnézni, és úgy tűnik, megy rendesen.

A kijelzőn az akksinál 13,1 V-ot jelez, ez egy 12V-os akksinál nem gond?

jan. 18. 10:30
 12/12 anonim ***** válasza:

"A kijelzőn az akksinál 13,1 V-ot jelez, ez egy 12V-os akksinál nem gond?"

Nem, nézd meg a töltésszabályzó kézikönyvét, milyen feszültségeket használ töltésre:

[link]

jan. 18. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!