Nem szabályos bekötés. Attól függ milyen fogyasztó, általában a működést nem befolyásolja (vannak kivételek, nem is kevés). Életvédelmi okok miatt fontos, hogy jól legyen bekötve.
jan. 15. 00:08
2/9 anonim válasza:
Semmi, a kismegszakító zárlat esetén ugyanúgy lekapcsol csak a fázis nem szakad meg így ha elfelejted vagy valaki olyan piszkál hozzá aki nem tudja hogy ez így van bekötve,akkor azt megbacca majd az áram,mert hiába kapcsolja le a fázis akkor is folytonos lesz.
jan. 15. 00:09
3/9 anonim válasza:
Akkor is meg leszen szakítva az áramkör.
Mi történne? Szeinted a kis asztalilámpákban mi a helyzet, ha fordítva dugod be?
A baj akkor kezdődik, ha ősrégi hálózat van, és csak két vezeték van, és valamelyik eszköz burkolata a nullával van összegányolva, és valami csoda folytán a nulla megszakad. Na akkor ottmarad a fázis a burkolaton.
jan. 15. 00:10
4/9 anonim válasza:
3: Utána meg jön a kérdés, hogy miért világít halványan, "derengő fénnyel" a LED-es lámpa...
jan. 15. 00:11
5/9 Szirty válasza:
Ami a vázolt megoldás következménye:
- A kikapcsolt lámpa (illetve fogyasztó) is feszültség alatt marad
- LED-es fényforrás esetén várható hogy kikapcsolva is halványan világítani fog, kompakt fénycsőnél előfordulhat hogy 5-10 másodpercenként felvillan amikor ki van kapcsolva.
Az utóbbi jelenség más okból is előfordulhat, így olyankor amikor egyéb információ nem áll rendelkezésre ebből a jelenségből nem lehet egyértelműen arra következtetni hogy a kapcsolóval a nulla van megszakítva.
jan. 15. 09:03
6/9 anonim válasza:
Azért nagyon nem mindegy, hogy a rajtad keresztülmenő 20 A baxa le a kismegszakítót, vagy egy nulla érintésnél lekattan a FI relé 30 mA-nál.
Szabálytalan bekötés, találkoztam már vele nem egyszer, főleg akkor gáz amikor csavarod ki az E27 foglalatból a beszorult körtét, és széthullik a foglalt, és úgy kell összelegózni feszkó alatt.
jan. 15. 16:38
7/9 anonim válasza:
2-es vagyok, akik nekem okoskodnak azok magyarázzák már el hogy miért,oda írtam hogy lekapcsol de ha nem figyel tehát piszkálja akkor odacsap az áram. Ezen mi nem érthető tehàt összefoglalom nektek, működni fog a kismegszakító,de k*rvàra nem ajánlott a nullát szakítani vele, ennyi.
jan. 15. 18:36
8/9 anonim válasza:
7 bár én neked nem írtam, főggetlenül jegyeztem meg, hogy a földeletlen sima kis éjjelilámpát ha fordítva dugod be, akkor pont a nullát szakítja, és valszeg a fázis marad a foglalat menetes részén.
jan. 15. 18:43
9/9 anonim válasza:
Igen ebben igazad van. De azt kilehet húzni a konnektorból viszont általában a plafonon lévő lámpákat nem. És ugye ha a falban lévő vezetéket szereli valaki aki nem tudja hogy csak a nulla van szakítva akkor azt meglepetés éri
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Adataid védelme fontos számunkra!
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.