Hogyan kell bekötni az új kapcsolót a régi helyére, ha 2 fekete és 2 kék vezeték van?
Ez a #3 hozzászólás a kérdésbeli leírással együtt, ez erősen megzavart. :)
Két csavar van a kapcsolón, és egyikbe két fekete, másikba két kék van kötve? És a két feketéből egyik a kapcsolt fázis, a másik a hozó fázis? Akkor, ha e kettő egy csavar alá van kötve, akkor a kapcsolót akárhová kapcsolod, mindig világítani fog... Illetve egyik állásban még a két kékre is kiadja a fázist... Ajjajnyau...
7
Akkor ez a kapcsoló működött? Azt hittem ez azért le lett tesztelve csere előtt...
Legközelebb konkrétabban kellene leírni a sztorit, mert jól félrementünk:D
Tisztelt kérdező, így írsz:
„Leakartam cserélni a régiegypólusú kapcsolót es mikor kiszedtem akkor láttam hogy 2 fekete és két kék vezeték van rákötve.”
Ha régi kapcsolóra két fekete és két kék vezeték volt bekötve, akkor az kétpólusú volt, az új pedig, ahogy írod, egypólusú. A kétpólusú nemcsak a fázist, hanem a nullát is megszakítja. Ha most egysarkú kapcsolót teszel a helyére, akkor csak a bejövő és elmenő - kapcsolt - fázist (feketét) kell bekötni. A bejövő és elmenő nullát (kéket) pedig egymással kell összekötni.
Itt van bekötési rajz hozzá:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!