Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Üveg felületű okos villanykapc...

Üveg felületű okos villanykapcsolót keresek. Van olyan márka, amivel jó tapasztalatotok van? Ez ismerős?

Figyelt kérdés

Találtam egy ilyet, de a többihez képest gyanúsan olcsó, nem találok róla semmilyen értékelést, nem tudom, a valóságban milyen lehet: [link]

Jó lenne, ha a Google Home vagy Smart Things alkalmazáshoz hozzá tudnám kapcsolni (de ha saját appot használ, az sem akkora baj).

okt. 22. 08:19
 1/9 anonim ***** válasza:
62%

[link]

Az ára azért annyi, mert nem az emag forgalmazza. A garit sem az emag adja.

Az eszközköz pedig ha jól tudom, kell egy hub, azzal tud a netre menni.

okt. 22. 09:42
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tájékoztatást, de a kérdés nem arra irányult, hogy ez mi lehet, amit belinkeltem :) Ilyeneknek én is utána tudok járni.

Hanem arra, hogy mik a tapasztalatok üveg felületű okos villanykapcsolók terén.

okt. 22. 10:43
 3/9 anonim ***** válasza:
59%

Rendben, 10 év múlva fog kiderülni, hogy bírt-e 10 évet. Előre nem tudjuk neked garantálni. Veszel valamilyet, 1 év gari van rá, ha 6 hónap alatt elromlik, akkor általában cserélik, a másik 6 hónap pedig már rajtad múlik, hogy ha kell, bebizonyítsd, hogy rendeltetésszerű használat során esett baja. A többiről meg már ne is beszéljünk.

A tapasztalat az, hogy mindegy milyen márkáról van szó, a benne lévő kondik idővel kiszáradnak, akár tetszik, akár nem. És akkor már a relé gyakran nem kapcsol üzembiztosan.

okt. 22. 12:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Nem is garanciát vártam, hanem valós tapasztalatot, hogy aki használt már okoskapcsolót, annak milyen volt beüzemelni (akár ezt, akár másikat), milyen alkalmazást használ hozzá, milyen márkát vett ami eddig be is vált neki, stb. általános tapasztalatok.

Az már egy fél segítség volt, hogy ehhez az eszközhöz kell hub, ugyanis jobb lenne egy olyan, ami önmagában képes hub nélkül kommunikálni, mert a lakásban mindössze egyetlen kapcsolót szeretnék kicseréltetni ilyenre.

Ezen túl már az is felmerült bennem, hogy okos konnektort is vennék majd, az is jó lenne, ha nem egy sokadik appon keresztül működne, és úgy már megérné beüzemelni egy hubot ezeknek összességében, viszont akkor 1 márkán belül kellene maradni. Ezért érdekelnek valós tapasztalatok a száraz specifikációk helyett.

Mások hibáiból tanulva én már nem akarnám megszivatni magamat, ha nem muszáj :)

okt. 22. 14:32
 5/9 puritan ***** válasza:

[link]

Ez ugyanaz, csak harmad áron. Nem kell hozzá hub, csak a Tuya aplikációt kell letölteni a mobilodra. Azokhoz kell hub, amelyeknél a Zigbee feliratot látod. Úgy gondolom, hogy ebben az árkategóriában meg lehet kockáztatni, hogy nincs garancia a cuccra. Bár, ha a román webáruházból veszed, amit linkeltél, arra sincs.

A konkrét kérdésre válaszolva kifejezetten ezzel a típussal kapcsolatban nincs tapasztalatom, de használtam már több okos eszközt. Kapcsolót, termosztátot, dugaljat, hőmérőt, kamerát. Mind az Aliexpressről, vagy egyéb kínai webáruházból. Általában hasonlóképpen működnek.

okt. 27. 00:19
 6/9 puritan ***** válasza:
54%

[link]

Ha nem kell, hogy okos legyen, sima vezetékes kapcsoló érintőfelülettel.

Bár 380Ft-ért egy kicsit átverés szaga van.

okt. 28. 13:44
 7/9 anonim ***** válasza:

"Bár 380Ft-ért egy kicsit átverés szaga van."

[link]

okt. 28. 20:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Ha már ilyenre szánom magamat, akkor jobb lenne inkább egy okoska időzítővel, stb. :)
okt. 30. 08:54
 9/9 puritan ***** válasza:
Az időzítést a Tuya appból meg lehet oldani.
okt. 30. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!