Házban ha újra vannak húzva a vezetékek, kell kötődoboz okát használni vagy már nem használnak ilyen megoldást.?
"...amúgy dobozok nélkül szerelnek."
Lehet úgy is, csak hát vannak hátrányai.
Pl. hogy drágább.
"A dobozos szerelés felesleges hibalehetőség..."
Miért is gondolod így?
Maga a doboz hibalehetőség?
Vagy a dobozban lévő kötés a hibalehetőség?
Egyrészt a dobozban nincs feltétlenül kötés.
Ha csövezett szerelés van akkor hosszabb szakaszokon ugyanis nagyon nehéz vagy épp lehetetlen befőzni a vezetéket. Ezért raknak dobozokat amik a befűzést lehetővé teszik.
A másik hogy ha nincs doboz, a szerelvényekhez vezető vezetékeket akkor is össze kell kötni.
Ha ezeket az összekötéseket a szerelvénydobozokban valósítják meg és nem az erre való kötődobozokban akkor az mitől is kevesebb hibalehetőség? Mert máshol van a kötés?
Nekem a mérnöki intuícióm azt mondja, hogy a kötődobozok csökkentik a konnektorok mögötti zsúfoltságot, valamint kevesebb fölös utat kell a vezetékeknek megtenni.
Ezáltal nem növelik, hanem csökkentik a hibák valószínűségét.
De nekem semmi közöm a villanyszereléshez, házépítéshez, más területen vagyok mérnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!