Kültéri kötődobozba elektronikus eszközt hogyan?
Egy router szerű hálózati eszközt raknék kültérre.
Szóval volt itt nekünk egy ilyen maradék membrános kötődoboz, amire volt is írva ip55 védelem, de ez semmit se véd. A membránon ahol átmegy a vezeték, ott simán bemegy a pára, rovarok, akkora lyukat hagyott maga mellett. Mit lehet ezzel csinálni? Lehet még rakni a kilyukasztott membránra tömszelencét, ami rendesen szigetelné? Nem igazán akarok még ezrekért venni dobozt... de ez annyira gagyi. Ennyiből éthordót is használhatnék 😅
Én gyurmát tömtem bele vagy 6 évvel ezelőtt és a mai napig is jó. Nem éri közvetlenül a napsütés. De melegragasztó is tökéletes.
Illetve olyat is csináltam már, hogy a nagy dobozon belül a panelt egy kisebb, könnyebben szigetelhető dobozba tettem, ahol már nem kell nagy kábeleket szigetelni, csak 3 szál vékony vezetéket. És ilyen megoldást még csináltam úgy is, hogy nejlontasakba csomagoltam, egy helyre rendezve a vezetékeket, ott kötegelővel ráhúzva. Ilyen nejlonost bontottam meg 2 éve, amit 2004-ben csináltam, tiszta, pára és szennyeződésmentes volt belül.
Vezetéknélküli kapucsengőket szoktam így átalakítani legtöbbször. A kinti egységet az időjárás, a pókok, elemcsere miatti szétszedés, stb. hamar tönkreteszi. A panelt kiszerelem belőle, forrasztok rá vezetéket és 9V-os elemtartót, beteszem egy jól záródó dobozba a kerítés belső felén, kintre pedig vezetékkel egy falon kívüli nyomót, ami mechanikailag is elég erős, bírja a párát, esőt, napsütést, a 9v-os elem pedig ritkább elemcserét biztosít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!