Házban ha újra vannak húzva a vezetékek, kell kötődoboz okát használni vagy már nem használnak ilyen megoldást.?
Figyelt kérdés
2023. okt. 22. 17:25
A kérdező szavazást indított:
Kell kötődoboz
Nem kell
9 szavazat
1/16 anonim válasza:
Kell. Anélkül nem is tudom hogyan lehetne szeretlni.
3/16 anonim válasza:
Megnézném ha egy 100nm-es házban a legtúlsó szobába behúzol mindent az ajtótól, doboz nélkül. :D
Honnan vetted ezt a baromságot hogy nem kell?
4/16 anonim válasza:
Van olyan megoldás is, hogy mindent a konnektorok, kapcsolók mögött szerelnek. De szerintem jobb dobozokat használni, mert jobban ki lehet találni, merre futnak a vezetékek.
5/16 Szirty válasza:
Kötelezően nem "kell" használni.
De a használatának gyakorlati okai van amit fentebb említettek.
Útkereszteződést sem kell használni, de nagyon megnehezítené a tetszőlegesen választott A és B pont közötti közlekedést, meg drága is lenne az a sok felüljáró... :)
6/16 anonim válasza:
A magyar valóság, hogy a falba süllyesztett, védőcsöves szerelésnél sem építik be a kellő számú kötődobozt, ráadásul fűződobozt is illik bizonyos távonként elhelyezni.
Egyébként:
Az adott szerelési mód határozza meg, hogy kell-e vagy sem. Van olyan szerelési mód ahol szükségtelen a kötődoboz.
7/16 A kérdező kommentje:
4-es igen én is erre gondoltam hogy a kötődoboz megoldás az elavult, manapság a konnektorok, kapcsolóknál kötik szét
2023. okt. 23. 19:12
10/16 anonim válasza:
A mi házunkban 20 éve 2 villanyszerelő csapat dolgozott (az első csapat félidőben eltűnt, egyszerűen nem jöttek többet) és a második gárda, akik megcsinálták normálisan, azt mondták, hogy ők amúgy dobozok nélkül szerelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!