Mi baja lehet a potméternek? Már tiszta ideg vagyok!
Vettem egy 10K-s, logaritmikus sztereó potmétert, hogy majd beiktatom hangerőszabályzónak egy mini erősítő elé. Nem tudom, hogy mit szúrtam el, de borzasztóan működik. Az egyik csatorna valamiért nagyon halk, a másik teljesen jól működik. Biztos, hogy a potméterrel van valami.
Szemből nézve ugye ilyen a potméter kivezetése:
Balról a test, középen a kimenet, jobbról a bemenet.
Amint áthidalom egy darab fémmel a potméter jobb és középső kivezetését, egyből bömböl a hangszóró. Mindkét csatorna ugyanígy van bekötve. Mivel nehezen tudtam ráforrasztani a vezetékeket, ezért arra tudok gyanakodni, hogy a sok melegítés miatt "sült meg" a poti, ilyen lehetséges? Eléggé fontos lenne, hogy működjön, de tanácstalan vagyok. Nem hiszem el, hogy egy faék egyszerűségű dolgot se tudok megcsinálni úgy, hogy működjön...
Na mindegy, mérgemben teljesen sikerült is szétbarmolnom a potmétert... 300 forintom oda...
Ettől függetlenül várom a válaszokat, hogy legközelebb ne legyen ilyen gond!
"Szemből nézve ugye ilyen a potméter kivezetése:
Balról a test, középen a kimenet, jobbról a bemenet."
Ezért érdemes idejárni, mindig tanul az ember valami újat! :)
5
Igazad van, mert, ha beépítés előtt megmérjük az alkatrészeket, ellenőrizzük azok hibátlanságát, akkor sok későbbi bosszúságtól kíméljük meg magunkat. Viszont előfordulhat, hogy a nem szakszerű beépítés során megy tönkre egy alkatrész. Például forrasztáskor túlmelegítés miatt meghibásodhatnak a félvezetők, vagy leválhat egy alkatrész kivezetése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!