Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Időzítő modul/időkapcsoló,...

Időzítő modul/időkapcsoló, amely alábbi feltételeket teljesíti?

Figyelt kérdés

Az időzítő 9V elemes táplálást kapna, az elemről naponta egyszer, 1 percen keresztül, 10 másodpercenként megtáplálna egy fogyasztót e 9V feszültséggel.

Elemről tud menni egy ilyen időzítő úgy, hogy nem meríti le, vagy ha nem, mert pl. 30 MA a készenléti fogyasztás és lemerül az elem, akkor:

Kettős táplálás, 5V telefontöltőről fogyasztaná a készenléthez szükséges áramot és a 9V elemről továbbbítaná a kimeneti feszültséget?

2023. aug. 30. 08:01
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem tudom mit jelent az a pumpa amit leírtál.

Csak egy kis egyszerű, sima villanymotor működtetése lenne a cél.

Ahhoz hogy programozni tudjak ilyen Arduino-kiegészítőt, maga az Arduino panel is kell?

2023. aug. 30. 13:41
 12/13 anonim ***** válasza:

Ilyen ez a pumpa, én akváriumhoz használok ilyent, folyékony növénytáp adagolásáshoz, pár másodperces kapcsolással.

[link]

Igen kell egy arduino microkontroller, plusz hozzá egy óramodul, esetleg egy relémodul is, de elég egy tranzisztor is ha csak kisfeszültséget kapcsolnál. Egy időben szórakoztam vele, csak úgy hobbi szinten, mint újdonság. Akkor erről írtam is az akvakertész fórumon

[link]

De nálam a végén az akvárium vezérlését egy Omron Zen-nel oldottam meg

2023. aug. 30. 13:53
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező a kapcsolóórával kicsit összezavartál.

Mindig ugyanabban az időben kell megcsinálni azokat a 10 másodperces impulzusokat, vagy csak akkor amikor nincs hálózati (230V) feszültség?

2023. aug. 30. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!