Időzítő modul/időkapcsoló, amely alábbi feltételeket teljesíti?
Az időzítő 9V elemes táplálást kapna, az elemről naponta egyszer, 1 percen keresztül, 10 másodpercenként megtáplálna egy fogyasztót e 9V feszültséggel.
Elemről tud menni egy ilyen időzítő úgy, hogy nem meríti le, vagy ha nem, mert pl. 30 MA a készenléti fogyasztás és lemerül az elem, akkor:
Kettős táplálás, 5V telefontöltőről fogyasztaná a készenléthez szükséges áramot és a 9V elemről továbbbítaná a kimeneti feszültséget?
Ha elmegy az áram - arra az esetre kellene a 9V elem hogy akkor is megtartsa az időzítést és bekapcsoljon.
E két funkció ellátására kellene.
Milyen időzítő teljesíti amit szeretnék?
- Megy Micro-USB-ről
- Ha onnan nem kap áramot, elemre áttér
- Output-ra megfelelő időben átdobja a 9V-t
Ennyi lenne csak.
"Ilyeneket találtam például:"
De ha nincs áram, akkor az időzítőd se megy.
Mit mozgatsz a motorral?
"De ha nincs áram, akkor az időzítőd se megy."
Értelmezési problémák merültek fel a kétágú táplálást illetően.
Ezek a kapcsolóórák megtartják a programukat elég sokáig, mivel van bennük egy gombelem.
Én ilyeneket használtam, ezek sokáig megtartják a programot a tapasztalataim szerint.
A relét nem huzatja meg a gombelemről, arra tényleg kell egy külső áramforrás. A 9V-os elem elég hamar le fog konyulni. Inkább valami komolyabb akkumulátorral csinálnám meg.
"- Megy Micro-USB-ről
- Ha onnan nem kap áramot, elemre áttér
- Output-ra megfelelő időben átdobja a 9V-t"
Ezt egy eszközben nem kapod meg szerintem.
Kell egy feszültség figyelő relé. Ha az kiesik, akkor az ejtve záró érintkezőjén keresztül táplálja a kapcsolóórát és a kapcsolóóra meg a beállított program szerint kapcsolgatja az elem feszültségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!