Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Időzítő modul/időkapcsoló,...

Időzítő modul/időkapcsoló, amely alábbi feltételeket teljesíti?

Figyelt kérdés

Az időzítő 9V elemes táplálást kapna, az elemről naponta egyszer, 1 percen keresztül, 10 másodpercenként megtáplálna egy fogyasztót e 9V feszültséggel.

Elemről tud menni egy ilyen időzítő úgy, hogy nem meríti le, vagy ha nem, mert pl. 30 MA a készenléti fogyasztás és lemerül az elem, akkor:

Kettős táplálás, 5V telefontöltőről fogyasztaná a készenléthez szükséges áramot és a 9V elemről továbbbítaná a kimeneti feszültséget?

2023. aug. 30. 08:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Lehet csinálni ilyet. Mit táplálnál róla?
2023. aug. 30. 09:41
 2/13 A kérdező kommentje:

6 vagy 9V motor működne időnként róla.

Készen nincs ilyen vagy hasonló, bármi?

Ilyeneket találtam például:

[link]

[link]

A fentebb linkelt oldalon találtam FET kapcsolással rendelkezőt is meg galvanikus leválasztással rendelkezőt is, stb.

Sajnos nem értek hozzá.

2023. aug. 30. 10:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha tudod telefontöltöről táplálni - vagyis van 230V a közelben - akkor lehet 9V-ot is előállítani és sosem fog lemerülni.
2023. aug. 30. 10:25
 4/13 A kérdező kommentje:

Ha elmegy az áram - arra az esetre kellene a 9V elem hogy akkor is megtartsa az időzítést és bekapcsoljon.

E két funkció ellátására kellene.

2023. aug. 30. 10:29
 5/13 A kérdező kommentje:

Milyen időzítő teljesíti amit szeretnék?

- Megy Micro-USB-ről

- Ha onnan nem kap áramot, elemre áttér

- Output-ra megfelelő időben átdobja a 9V-t

Ennyi lenne csak.

2023. aug. 30. 10:31
 6/13 anonim ***** válasza:

"Ilyeneket találtam például:"

De ha nincs áram, akkor az időzítőd se megy.

Mit mozgatsz a motorral?

2023. aug. 30. 10:58
 7/13 A kérdező kommentje:

"De ha nincs áram, akkor az időzítőd se megy."

Értelmezési problémák merültek fel a kétágú táplálást illetően.

2023. aug. 30. 11:57
 8/13 anonim ***** válasza:
Rendben, akkor értelmezgesd magadnak a dolgokat, én elengedtem a témát.
2023. aug. 30. 12:50
 9/13 anonim ***** válasza:

Ezek a kapcsolóórák megtartják a programukat elég sokáig, mivel van bennük egy gombelem.

[link]

Én ilyeneket használtam, ezek sokáig megtartják a programot a tapasztalataim szerint.

A relét nem huzatja meg a gombelemről, arra tényleg kell egy külső áramforrás. A 9V-os elem elég hamar le fog konyulni. Inkább valami komolyabb akkumulátorral csinálnám meg.

"- Megy Micro-USB-ről

- Ha onnan nem kap áramot, elemre áttér

- Output-ra megfelelő időben átdobja a 9V-t"

Ezt egy eszközben nem kapod meg szerintem.

Kell egy feszültség figyelő relé. Ha az kiesik, akkor az ejtve záró érintkezőjén keresztül táplálja a kapcsolóórát és a kapcsolóóra meg a beállított program szerint kapcsolgatja az elem feszültségét.

2023. aug. 30. 13:06
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem valamilyen Arduinos kapcsolást nézz, és azt úgy programozod ahogy szeretnéd, 9V-os elemről is elmegy. Neten rengeted mintaprogramot találsz hozzá, amit aztán kedvedre módosíthatsz, csak kis tanulás kell hozzá. A 10mp-es kapcsolás alapján csak nem valamilyen kis dózispumpát szeretnél kapcsolgani ?
2023. aug. 30. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!