Ha családi házban ahol be van kötve a 3 fázis, az L1-N feszültségem 180V, de minden másik fázis-N feszültség rendesen megvan (250V), továbbá minden fázis-fázis közt 400V-ot mérek, az mitől lehet?
Támogatom! Terheléssel kell mérni, mert az "üres drótok" méricskélése úgy megszívat hogy ihaj.
Ezt a gyanút erősíti meg az is hogy amiket mértél az nem lehet.
Persze nem kétlem hogy gond van és sánta a hálózatod de a mérésed szerintem pontatlan volt.
Terheléssel (ohmikus egyfázisú 2kW-os fogyasztó) is 170V körül volt a L1-N. Az időszakosság nem tudom miért volt, az elosztói hatás feltehetően csak rádobott a dologra kicsit, de nem az volt a fő ok, hanem végül kiderült hogy az utcáról bejövő légvezetéken a nulla 45+ éves kötése el volt oxidálva. Egyébként az L1 terhelésekor 270 voltig is felment a másik két fázis-nulla közt a fesz. (terheletlenül "csak" 250V volt).
Hibajavítás óta minden szuper, 230...240 V a fázisok-nulla közt és a fázisok közt is megvan a 400V (igaz az meg is volt a hiba fennálltakor is)
Az egyik korábbi hozzászólónak még annyit, hogy villanyszerelés/hibakeresés során nem tipikusan a hűbelebalázs-mentalitás vezet célra, jobb néha átgondolni, ha úgy tetszik filozofálni a dolgokon, mielőtt cselekszünk. Node mindenki más!
"az utcáról bejövő légvezetéken a nulla 45+ éves kötése el volt oxidálva."
Ezt írtam a 12-esben, de lecsesztél!
"Az időszakosság nem tudom miért volt"
Fújt a szél....
Ennyit a vektorokról. A mérnök túlgondolja, a laikus túlfilozofálja, a sokat látott, tapasztalt szakember meg megmondja hova kell nyúlni. 🤷♂️
#23 Hát, akár írtad, akár nem, elég ritka hiba az, hogy a nullavezető kötése egy fázis felé ennyire rossz, a másik két fázis felé meg ennyire jó.
Látom, neked csak 4 elemid van, hogy zsigerből utálod a mérnököket. :D
25.
Nem. Te az egyik itteni rosszindulatú troll vagy.
Neked problémát jelent, hogy precízen felsoroltam több hibalehetőséget is.
Az is gond, hogy több dologhoz is értek (nem csak a TV-video-audio szervizvállalkozásomhoz), erre te alattomos sunyi megjegyzéseket teszel.
Téged minősít emberileg, ennyi vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!