Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha családi házban ahol be van...

Ha családi házban ahol be van kötve a 3 fázis, az L1-N feszültségem 180V, de minden másik fázis-N feszültség rendesen megvan (250V), továbbá minden fázis-fázis közt 400V-ot mérek, az mitől lehet?

Figyelt kérdés

2023. aug. 20. 23:34
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, beszéld meg valakivel, kinek 3 fázisú csatlakozója van, az utca elején, hogy amikor nálad előjön a jelenség, akkor elmész hozzájuk feszültséget mérni.
2023. aug. 21. 10:07
 12/28 anonim ***** válasza:
Másnál az utcában, vagy ugyanazon trafó táplálási körzetében nem jelentkezik a hiba? A házakat általában más fázisokra kötik ahova csak egy fázist kötnek be. Nálunk is előfordul, hogy nálam van villany, a szembeszomszédnál meg nincs és fordítva is elő szokott fordulni. Szóval ha mindenkinél minden rendben van amikor nálad jelentkezik a hiba, akkor vagy a villanyóránál lazult meg a kötés, vagy az oszlopon fent. Te egyikhez sem férsz hozzá és nem javíthatod. Hívd fel a hibabejelentőt! A szolgáltató oldalán van a hiba, ők az illetékesek, az ő dolguk javítani.
2023. aug. 21. 10:37
 13/28 A kérdező kommentje:

Ad #11: tudok feszt mérni mindhárom fázis közt ill nulla és az egyes fázisok között is, ennek eredményét már kérdésfelvetésemben leírtam.

Ad #12: egy trafókörzetben van szerintem vagy 30 ház, fázis meg csak három, szóval kizárólag ezen a módon elérni hogy egyenlő fázisterhelés legyen, nem lehetséges.

2023. aug. 21. 10:49
 14/28 anonim ***** válasza:

Nem kell elméleteket gyártani.

2 lehetőség van, az egyik, a szolgáltató oldal hibája, a másik a felhasználóé.

A szolgáltatónak kell jelezni, ellenőrzik. Ha az ő saruk, megoldják. Ha nem, akkor biztos vagy benne, hogy nálad van gond.

2023. aug. 21. 10:50
 15/28 A kérdező kommentje:

Ad #14: Azért nem mindenki éri be egyszerűen a hiba/felelősség másra való áttolásával, vannak akik szeretik érteni is, mi történik. Elsősorban nekik szól a kérdés.

Mivel nincs közvetlen életveszély így kicsit el lehet filozofálgatni előbb rajta szvsz.

Továbbá nem mindegy, hogy esetleg potyára hívod-e ki a szolgáltatót, és fizethetsz a kiszállásért. Remélem számodra is elfogadható ez az aspektus.

2023. aug. 21. 10:56
 16/28 anonim ***** válasza:

"Ad #11: tudok feszt mérni mindhárom fázis közt ill nulla és az egyes fázisok között is, ennek eredményét már kérdésfelvetésemben leírtam."

Nem, nem írtad le, hogy másnál is mértél. Szerinted ugyanaz a két mérés?

2023. aug. 21. 11:56
 17/28 anonim ***** válasza:

"Ad #12: egy trafókörzetben van szerintem vagy 30 ház, fázis meg csak három, szóval kizárólag ezen a módon elérni hogy egyenlő fázisterhelés legyen, nem lehetséges."

Évtizedek óta sikerül az áramszolgáltatónak. :D

2023. aug. 21. 11:58
 18/28 anonim ***** válasza:

"Ad #12: egy trafókörzetben van szerintem vagy 30 ház, fázis meg csak három, szóval kizárólag ezen a módon elérni hogy egyenlő fázisterhelés legyen, nem lehetséges."

Szerencsés a világ, hogy nem te tervezed a rendszereket! Nem 30 ház van rajta, sokkal több. Ahol én lakom azon a trafón ahol vagyok kb 250 ingatlan van.

Értem én hogy tudni akarod a miértjét, de láthatóan semmit nem értesz hozzá és az is világos, hogy a hozzáértő szakemberek véleményét is megkérdőjelezed. Az ilyen kérdezőket a legelmebetegebb idióta trolloknál is jobban gyűlöljük!

Kaptál választ a kérdésedre, végigjártuk hogy hol lehet hiba. Ennél többet innen a net túloldaláról nem tudunk tenni. Innentől kezdve a te dolgot, hogy a tanácsainkat megfogadod-e vagy sem. Ha kigyullad a kecó az nem a mi felelősségünk lesz. Ugyanis ha a villanyóránál rossz a kötés (amit nem látsz, mert a plomba alatt van), az is simán okozhat ilyent. Ezért a "Mivel nincs közvetlen életveszély így kicsit el lehet filozofálgatni előbb rajta szvsz." mondatot nem állja meg a helyét szvsz.

2023. aug. 21. 12:32
 19/28 anonim ***** válasza:

"Továbbá nem mindegy, hogy esetleg potyára hívod-e ki a szolgáltatót, és fizethetsz a kiszállásért."

Ha hiba van, azt senki nem tudja neked garantálni hogy hol és miért, illetve hogy reggelre nem nyírja-e ki az elektronikus cuccaidat. Max fizet valamennyit a biztosításod, ha van.

Az itteni szolgáltatási területen 7500 Ft a kiszállás amit megfizettetnek ha nem az ő hibájuk miatt kell kimenni hozzád. De anélkül meg nem lehetsz biztos abban hogy hol a hiba, ha nem tudod biztosan, hogy náluk nincs.

Sok sikert a filozofálgatáshoz.

[link]

2023. aug. 21. 13:54
 20/28 anonim ***** válasza:
Terhelés alatt is mérj egyet nekünk plíz! Köss arra fázisra egy lámpáa, vítforralót, akármit. És mérd meg úgy is! Kiváncsi vagyok!
2023. aug. 21. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!