Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Normális, hogy ennyit fogyaszt...

Normális, hogy ennyit fogyasztanak a kikapcsolt eszközök?

Figyelt kérdés
Tv, ps, és pc egy konnektorba vannak dugva, és kíváncsiságból rátettem egy fogyasztásmérőt. Minden eszköz teljesen ki van kapcsolva, nem standby vagy alvómód, és az usb-ről sem töltök semmit. Mindez így 11 wattot fogyaszt óránként kikapcsolva. Ez egy hónap alatt már közel 8kwh! Normális ez? Vagy ártana nekik, ha használaton kívül teljesen áramtalanítanám minden alkalommal? Arra gondoltam, hogy veszek egy kapcsolós elosztót, és mikor nem használom őket akkor lekapcsolom.

2023. aug. 19. 08:09
1 2 3
 21/27 Szirty ***** válasza:

Mert te úgy gondolod hogy pár Wh mit sem számít a havi több százhoz képest. Aki mást gondol az meg hát... hülye.

Miért nem rögtön qrvaanyázol?

A helyzet azonban az, hogy ha rossz adatokból indulsz ki akkor bizony az eredmény is rossz lesz.

Ezt pedig az nem szentesíti hogy szándékosan teszed, mert a saját igazad így támasztod alá "adatokkal".

2023. aug. 19. 11:06
 22/27 anonim ***** válasza:
Nem, te azért vagy hülye, mert nem érted a mondatomat, amit beidéztél, de azért hozzáteszel.
2023. aug. 19. 11:59
 23/27 Szirty ***** válasza:

Tehát azért vagyok hülye, mert azt hitted hogy neked ellentmondok.

A témához szóltam hozzá a te 5W-odat idézve.

Úgy vélem nem arról van szó hogy 5W + fogyasztás milyen katasztrofális hatással lehet a villamos hálózatra.

2023. aug. 19. 13:32
 24/27 anonim ***** válasza:

A kérdezőnek 8 kWh áramot fogyasztanak a kütyüi kikapcsolt, vagy készenléti üzemmódban. Számoljam a legdrágább lakossági tarifával, és egy gombóc fagyi ára jön ki. De ahhoz is viszonyíthatom, hogy egy vasárnapi főzőcskézés kenyérsütéssel együtt ennyi áramot fogyaszt, nálam minden elektromossággal megy a konyhában.

Úgy érzékelem, két táborra szakad a válaszadók köre, van aki ezt sokallja és feleslegesen eltékozolt áramnak tartja. És van aki azt mondja, ez a kényelem ára, és ennyit megfizet érte. Kérdezem mind a két tábortól, hogy mi a teendő? Annak nyilván nem örülnék, ha olymértékben drágulna az áram, hogy ne érje meg pocsékolni. Lehet tenni valamit?

2023. aug. 19. 19:13
 25/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Induljunk ki abból, hogy 8 kWh nem áram (A / amper), hanem energiamennyiség (Wh) életszerűtlen.

Tudtad? Ez 260 W teljesítmény állandó égetésének felel meg.

Hagyjuk a hülyeséget!

2023. aug. 19. 19:22
 26/27 anonim ***** válasza:
8 kWh havonta az 11 W állandó teljesítményfelvétel, ezt a kérdező helyesen számolta ki.
2023. aug. 20. 08:59
 27/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:
Tényleg, ezt elkapkodtam, pedig nem először számolok ilyet én sem.
2023. aug. 20. 09:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!