Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Normális, hogy ennyit fogyaszt...

Normális, hogy ennyit fogyasztanak a kikapcsolt eszközök?

Figyelt kérdés
Tv, ps, és pc egy konnektorba vannak dugva, és kíváncsiságból rátettem egy fogyasztásmérőt. Minden eszköz teljesen ki van kapcsolva, nem standby vagy alvómód, és az usb-ről sem töltök semmit. Mindez így 11 wattot fogyaszt óránként kikapcsolva. Ez egy hónap alatt már közel 8kwh! Normális ez? Vagy ártana nekik, ha használaton kívül teljesen áramtalanítanám minden alkalommal? Arra gondoltam, hogy veszek egy kapcsolós elosztót, és mikor nem használom őket akkor lekapcsolom.

2023. aug. 19. 08:09
1 2 3
 11/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:
62%

Van még olyan is, hogy nagyon kis teljesítményeket nem mér pontosan, illetve a nem szinuszos áram is kihívást jelenthet egy ilyen mérőeszköznek.

Egyébként, ha ténylegesen ki van kapcsolva egy készülék (mechanikus áramtalanító kapcsolóval), gyakorlatilag semmit nem fogyaszthat.

2023. aug. 19. 09:24
 12/27 anonim ***** válasza:
25%

"Sokkal durvábbra kell tervezni mint ami amúgy a normál fogyasztások miatt indokolt lenne"

Ja, hát ez az, amit írtam, hogy az ostoba játszadozás a számokkal. :D :D :D

Az 5 W az bármely fogyasztónál az összes teljesítményigény elenyésző része. A statisztika szerint egy magyar háztartás átlagfogyasztása 200 kWh A hálózat combosságát illetően teljesen mindegy, hogy 200 vagy 208 kWh-t kell eljuttatni egy hónapban.

2023. aug. 19. 09:24
 13/27 anonim ***** válasza:
#10 látom, nem tűnt fel, aminek fel kellett volna tűnnie...:)
2023. aug. 19. 09:28
 14/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Olyan persze előfordul, vannak TV-k is, ahol csatlakozó bemegy ilyen zavarszűrőbe és csak utána következik egy hálózati kapcsoló, már amelyiknél van (volt) egyáltalán.

De erre is érvényes, hogy csak kapacitív fogyasztó:

[link]

[link]

2023. aug. 19. 09:30
 15/27 anonim ***** válasza:
12-esnek is magyrázhat az ember, lovat előbb megtanítunk zongorázni.
2023. aug. 19. 09:32
 16/27 Szervizmérnök úr ***** válasza:
14. válaszomban azért írtam kapacitívra, mert bár van benne soros induktivitás is, de az nem sokat befolyásol ilyen szempontból, ha jól rémlik.
2023. aug. 19. 09:37
 17/27 anonim ***** válasza:

"12-esnek is magyrázhat az ember, lovat előbb megtanítunk zongorázni."

Nem kell nekem magyarázni, én magyarázok nektek, hiszen, mint látszik, a számokkal hadilábon álltok.

Mi a probléma a 200 meg a 208 értelmezésével?

2023. aug. 19. 09:51
 18/27 anonim ***** válasza:

Hát, ha valakit mélyebben érdekelne az agisys cikk, azt figyelmeztetném legalább erre a két apróságra:

1. Hazánkban a hányados fogalommal kapcsolatban az a konvenció, hogy A és B hányadosa azt jelenti, hogy A osztva B-vel, nem pedig fordítva, mint itt a cikkíró írja.

2. A motoroknak csak kell mágnesező áram. Szóval a motornak az szükséges, a hálózat szempontjából lehet csak felesleges (ott sem az egyébként, kell a rendszernek, kb 40 éve kezdett el lazulni az ezzel kapcsolatos szigor).

2023. aug. 19. 10:06
 19/27 Szirty ***** válasza:

"Az 5 W az bármely fogyasztónál az összes teljesítményigény elenyésző része."

Egy csepp víz elenyésző mennyiség.

Az óceánok mégis azzal vannak tele.

2023. aug. 19. 10:26
 20/27 anonim ***** válasza:
25%
Jött a következő hülye. :D
2023. aug. 19. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!