Normális, hogy ennyit fogyasztanak a kikapcsolt eszközök?
Van még olyan is, hogy nagyon kis teljesítményeket nem mér pontosan, illetve a nem szinuszos áram is kihívást jelenthet egy ilyen mérőeszköznek.
Egyébként, ha ténylegesen ki van kapcsolva egy készülék (mechanikus áramtalanító kapcsolóval), gyakorlatilag semmit nem fogyaszthat.
"Sokkal durvábbra kell tervezni mint ami amúgy a normál fogyasztások miatt indokolt lenne"
Ja, hát ez az, amit írtam, hogy az ostoba játszadozás a számokkal. :D :D :D
Az 5 W az bármely fogyasztónál az összes teljesítményigény elenyésző része. A statisztika szerint egy magyar háztartás átlagfogyasztása 200 kWh A hálózat combosságát illetően teljesen mindegy, hogy 200 vagy 208 kWh-t kell eljuttatni egy hónapban.
"12-esnek is magyrázhat az ember, lovat előbb megtanítunk zongorázni."
Nem kell nekem magyarázni, én magyarázok nektek, hiszen, mint látszik, a számokkal hadilábon álltok.
Mi a probléma a 200 meg a 208 értelmezésével?
Hát, ha valakit mélyebben érdekelne az agisys cikk, azt figyelmeztetném legalább erre a két apróságra:
1. Hazánkban a hányados fogalommal kapcsolatban az a konvenció, hogy A és B hányadosa azt jelenti, hogy A osztva B-vel, nem pedig fordítva, mint itt a cikkíró írja.
2. A motoroknak csak kell mágnesező áram. Szóval a motornak az szükséges, a hálózat szempontjából lehet csak felesleges (ott sem az egyébként, kell a rendszernek, kb 40 éve kezdett el lazulni az ezzel kapcsolatos szigor).
"Az 5 W az bármely fogyasztónál az összes teljesítményigény elenyésző része."
Egy csepp víz elenyésző mennyiség.
Az óceánok mégis azzal vannak tele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!