Tűz lehet ebből? Ha pl valaki feltölti a telefont és leveszi töltőről de azonban a töltőt nem húzza ki áram alól. ?
"Itt ugyebár azt látjuk, hogy valaki olyan távol áll az elektronikától, mint mondjuk egy történelemtanár"
Tegyük hozzá, hogy a kérdés eredetileg nem az elektronika témakörben volt benne.
"Inkább a telefon szokott kigyulladni, ha pl. a párnád alatt töltöd -túlforrósodik."
Amúgy van telefon ami ki szokta írni, hogy túlmelegedés miatt lekapcsol.
Az enyém például ha túlmelegszik, akkor kikapcsolja az appot amit használok és kiír egy üzenetet.
Ha meg töltőn van és túlforrósodik, lekapcsol a töltőről.
Azt mondhatném, hogy nem jellemző.
De melóban egszer eldurrant egy éppen nem használt, csak a konnaktorba dugott töltő. Nagyon ropogott, mielőtt leverte a biztosítékot. Repültek szikrák, de nem lett tűz. Leginkább azért, mert a közelben nem volt éghető anyag.
Itthon is tönkrement már nekem egy, az csak rohadt büdös füstöt ontott, de nem volt se láng, se szikra.
Atóta olyan helyen használom a töltőket, ahol akkor se tud meggyújtani semmit, ha tényleg lángra kap. Hosszú kábel végén a járólapon.
Kapcsolós hosszabbítóba vannak dugva, lekapcsolva ha nem kell.
Muteromnak is volt egy füstölős iphone töltője, és éppen az se volt telefonnal összekapcsülva mikor tönrement.
11. Lényegtelen. Ha nem értek valamihez, nem tartok róla előadást. Vagy, amikor olyanba szólok bele, amiben nem vagyok biztos, csak tipp, azt külön jelzem.
Igazából ezt talán nem mindenki érti, én láttam már olyan hanta embereket, ami számomra nagyon nem szimpatikus.
Legszebb, amikor egy ilyen rám támad egy fórumon és felvázolja a fél életem. Már ami az ő fejében levetítődik. Fantázia János. Én meg csak nézek, normális?
14, megértelek és egyetértek, de nemes egyszerűséggel megfoglmazhatod úgy a választ, hogy "a négyes kommentet én kijavítanám" és utána elmagyarázod, hogy miért nem okoz tüzet.
Ez a viselkedés, hogy egy regényre dagasztott komment 90%-a egy off, majd egy másik kommentben is offolsz hasonló viselkedés, mint az, ha valaki az elektronika szakértőjének képzeli magát és csacsiságot hord össze. Egyik sem ad a válaszra kérdést.
Hosszasan szídod azt, aki csacskaságok sorozatát vázolta fel egy kommentben, mert ezzel nem segítette a kérdezőt, de te ugyanúgy nem segíted ezekkel a kommenttel a kérdezőt, hiszen, nem a kérdésre válaszolsz, amíg megfogalmazod, hogy kár, hogy a Gyakorin már akárki hozzászólhat olyan témához amihez nem ért, majd egy másik kommentben panaszkodsz a négyeshez hasonló emberekre.
A szíved joga nem szeretni azokat, akik nulla tudással okoskodnak, csak, ha valaki akinek hasonló gondja van mint a kérdezőnek megtalálja a kérdést, nem fog neki segíteni a kommented, inkább frusztrálja, hogy minek kell offolni vagy el se olvassa, az első pár sor után látja a regény hosszúságú offot és nyomja is a pirosat.
A kérdező is hasonló cipőben van. Annyit szeretett volna megtudni, hogy tüzet okoz-e a töltő ami nem tölt mobilt és nem azt, hogy egy bizonyos felhasználó miért utája a "hanta embereket".
15
Sajnos itt olyanok is hozzászólhatnak, akik nem értenek egy adott témához. Probléma akkor lehet, ha a kérdező – aki nyilván azért kérdez, mert ő sem ért a témához – elfogad egy olyan véleményt vagy tanácsot, amiből tényleg baj lehet. Ezért nem helytelen felhívni a figyelmet az egyértelműen hibás válaszra. Az is baj, hogy általában a kérdező nem tudja eldönteni, melyik válasz helyes és melyik nem.
Erre volt itt egy példa az otthon kategóriában. Valaki megkérdezte, hogy egy bizonyos falat lebonthat-e a lakásában. Erre az egyik válaszoló azt írta: „Nyugodtan, semmi baj nem lesz belőle”. Könnyen belátható, hogy ez milyen felelőtlen tanács, főleg úgy, hogy a válaszolónak fogalma sem volt, hogy az milyen fal, hol helyezkedik el, stb. Ha a kérdező megfogadja e tanácsot, lebontja a falat és ott összedől valami, akkor kié a felelősség? Az „okos” válaszoló nem vonható felelősségre. Szerencsére egy másik válaszoló helyretette a dolgot.
Vannak olyan dolgok, amit, ha nem megfelelő szakértelemmel végeznek el, abból komoly bajok lehetnek, például villanyszerelés, orvosi tanácsok, építkezéssel kapcsolatos tanácsok. Egy vacak adapter nyilván nem ilyen, ha nem húzza ki, akkor sem lesz baj, mert kicsi az esély a meghibásodására, de azért ez nem kizárt. Használaton kívüli elektromos készülékeket, ha nem felejtjük el, érdemes leválasztani a hálózatról, főleg, ha hosszabb időre távozunk otthonról.
16, ez világos, nem is azzal volt a problémámam, hogy szólt, hogy a négyes komment helytelen. Csupán, hogy a kommentje 90%-a arról szól, hogy hosszasan ecseteli, hogy mi arról a véleménye, hogy a "hanta emberek" ideírnak, majd egy másik kommentben tovább offolja a kérdést ugyanezzel.
Helyette lehet ennyit "A négyes komment helytelen. Ugyanis..." és leírja hogy a töltő nem okoz tüzet, ezért meg azért és utána nyom egy pirosat a négyes kommentre. Szerintem ennyiből lejön a kérdezőnek, hogy a négyes hülyeséget írt.
"Hosszasan szídod azt, aki csacskaságok sorozatát vázolta fel egy kommentben, mert ezzel nem segítette a kérdezőt, de te ugyanúgy nem segíted bla bla"
Ez is csak hanta, nem az volt a lényeg, hogy nem segít. Válaszom egyik részében röviden felvázoltam egy nem szimpatikus mentalitást, ami ugyanakkor tanulságos is. Másik részében műszaki szempontból is tettem néhány utalást.
Részemről ennyivel el is lett volna intézve, vagy rátérhettem volna további szakmai dolgokra, ha utána nem kezdesz itt piszkálódni, feleslegesen nyújtva a témát, engem is elterelve, nehogy véletlenül másra hasznosítsam ezt az időt.
Semmit nem értél el a kisregényeddel, magam csak üres trollkodásnak tekintem. Nem kértem a tanácsod, rám bízhatod nyugodtan, hogy mit, miért csinálok.
"engem is elterelve, nehogy véletlenül másra hasznosítsam ezt az időt."
Bírom amikor azt, hogy ember nem képes egyszerűen csak lexarni a dolgokat és GYIK függő rögtön a többiekre fogja. Neki MUSZÁJ volt reagálni, őt KÉNYSZERÍTETTÉK rá.
Ki kényszerített rá, hogy reagálgass? Ha sjanálod a drága idődet, simán ignorálod a kommentemet és cső. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!