Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Megbízható az Alza? Mik a...

Megbízható az Alza? Mik a tapasztalatok vele kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Szeretnék vásárolni 3 terméket onnan. Egy laptopot, hozzá egy külső SSD-t, és egy mobiltelefont. Az előbbieket magamnak, az utóbbit pedig majd szülinapi ajándékként egy családtagomnak, mert már úgy küszköd a kis IPhone 7-esével, hogy rossz nézni. Rossz a töltő port, az akkumulátor még a gyári benne, a felső hangszóró sem jó már rajta, ami el tud romolni egy telefonon, az az elmúlt 5 évben elromlott rajta :)

De ha ott vásárolok, akkor nem fogok pórul járni? Az Emaggal sajnos rossz tapasztalataim vannak, ott semmiképp nem szeretnék vásárolni többé, viszont az alzánál még soha nem vásároltam, csak majdnem, de végül az elmaradt. Milyen gyorsan szállítanak ki mondjuk Debrecenbe? A panaszkezeléshez hogy állnak probléma esetén? És ami a legfontosabb: Megbízható termékeket árulnak, nem másolatokat? (Bár gondolom nem). Csak azért kérdezem, mert nem kevés pénzt tervezek náluk hagyni jelenleg, már ki is választottam a termékeket, amiket szeretnék venni, már csak a rendelést kellene leadni.

2023. aug. 9. 20:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Egykutya a kettő. Egy dolgot kell megjegyezni, hogy se az Emag se az Alza nem egy cég, hanem egy olyan oldal, ahol sok bolt egy közös felületen hirdet, és a rendeléseidet ezek fogják küldeni, nem ez a két cég. Sőt benne van a pakliban,hogy egy román boltból küldik, és nem is olyan futárral amilyennel kéred. Én csomagautomatába kértem, csak a román nem azzal a futárral küldte akinek hozzáférése van az automatákhoz.
2023. aug. 9. 21:02
 2/12 anonim ***** válasza:
85%

#1 az emag tenyleg egy piacter, de az Alza nem. Ok inkabb ilyen box-movingot csinalnak: a sok-sok beszallitotol sajat raktarukba gyujtik a termekeket es kiszallitjak neked vagy atveheted ilyenolyan pontokon.

Kerdezo: altalaban igen, de arra figyelni kell hogy ne vegyel felbontott csomagolasu arut, mert nem igazan ellenorzik hogy mindene megvan-e. Ha valami nem uj, azt kulon jelzik a termek lapjan.

2023. aug. 9. 21:20
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt azért jó tudni, hogy az Emag egy román webáruház (no comment), az Alza pedig cseh.

Én sokszor vásároltam már az Alzánál és még soha nem csalódtam. Mindig személyesen mentem el átvenni és ott rögtön meg tudtam nézni, hogy eredeti-e a csomagolás és minden rendben van-e vele. Bár én Bp-en vagyok.

Ha már ilyen komoly cuccokat akarsz vásárolni, akkor inkább gyere el a Bp-i mintaboltba. Reggel 8-tól este 20 óráig minden nap nyítva vannak még szombat, vasárnap is.

Én egy laptopot nem utaztatnék futárral csomagpontra, bár az Alza futárszolgálat megbízható.

2023. aug. 9. 23:05
 4/12 anonim válasza:
Én már sokszor vásároltam az Alzánál, csomagautomatába szoktam kérni, még semmi gondom nem volt.
2023. aug. 9. 23:29
 5/12 anonim ***** válasza:
Megbízható.
2023. aug. 9. 23:56
 6/12 anonim ***** válasza:
Bár Magyarországon nincsenek jelen olyan rég mint Csehországban és Szlovákiában, de ez nem jelenti azt hogy ne lennének megbízhatók. Csehországban es Szlovákiában az egyik legnagyobb webáruház. Nagyon sok éve rendelek tőlük, soha semmi negatív tapasztalatom nem volt velük. Az érdekesség kedvéért visszakerestem, 18 éve volt az első vásárlásom náluk. Emlékszem hogy volt egy garanciális ügyintézésem az alzánál, ami úgy zajlott hogy bevittem a meghibásodott terméket, és kaptam egy zsír új, magasabb kategóriájú, 2x annyiba kerülő modellt. Teljesen megbízhatóak.
2023. aug. 10. 04:27
 7/12 anonim ***** válasza:
Már többször vásároltam az Alza-nál (pendrive, külső HDD, SSD), személyes átvétellel a Róbert Károly körúton. Nem volt semmi probléma, megbízható. Felbontott csomagolásút viszont én sem vennék, mert ki tudja az mennyire megbízható.
2023. aug. 10. 08:55
 8/12 anonim ***** válasza:
Arra kell ügyelni, van-e az adott árucikk mellett kis információcska (nem rejtve, csak úgy mellesleg, trallala), hogy egyszerűen csak bevették valakinek a hirdetését. Mert akkor aztán, ha baj van a vásárolt termékkel, őnekik hiába írnál, visszautasítják, és küldhetsz Romániába vagy bárhová panaszos leveleket, az eredményt elképzelheted.
2023. aug. 10. 09:13
 9/12 anonim ***** válasza:

Alzánál még sosem volt gond. Néha a szlovák Alzáról rendelek (határ mentén lakom, és a túloldalon van alzabox) mert ott olcsóbb néhány termék.

Emagról háromszor rendeltem, mindhárom esetben voltak problémák.

2023. aug. 10. 09:26
 10/12 anonim ***** válasza:

Én is sokszor rendeltem az Alzánál, mindig korrekt módon intéztek mindent. Azt azért tudni kell, hogy a már bontott csomagolású termékek azok, amelyeket valaki megrendelte és élve a 14 napos visszaküldési jogával valamiért visszaküldte. Ezeket természetesen bevizsgálják és csak akkor dobják újra piacra, ha teljesen tökéletes. Én már vettem ilyen cuccot és semmi probléma nincs vele.

Én csak az Alzától rendelek.A legmegbízhatóbb webáruház, korrekt áron, gyors áruátvétellel.

2023. aug. 11. 15:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!