Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A bluetooth és a wifi egy és...

A bluetooth és a wifi egy és ugyanaz az adatátvitel vagy nem?

Figyelt kérdés

Már elolvastam a wikipédiát meg amit lehetett, de csak nem igazodok ki, sőt csak jobban összekeveredek.

Annyit látok, hogy mindkettő a 2,4 GHz-es frekin működik, de ezen kívül mi a különbség?

Pl van olyan kis mikroport, amit 2,4-es Bluetooth-ként hirdetnek, de máshol nagyon hasonlót 2,4-es wifisként. Van bármi különbség?

2023. júl. 6. 18:56
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
persze h nem az. azért adtam fel, olyan szépen elbeszélünk egymás mellett ...
2023. júl. 7. 15:50
 32/38 anonim ***** válasza:
Idézlek akkor... "a bluetooth nem megy el 200m-t pl. és hogy a 802.11 vagy mi a frász protokoll szerint működik"
2023. júl. 7. 17:01
 33/38 A kérdező kommentje:

Igen, pont erről beszélek. Na sebaj.

(egyébklént meg de igen, azóta kiderült, hogy Bluetooth 5.1)

2023. júl. 8. 08:41
 34/38 anonim ***** válasza:
A Bluetooth szabvány hivatalos neve "Bluetooth". Van neki verziószáma is, igen, mint sok más szabványnak. A Wi-Fi pl. most a 7-nél tart kereskedelmi szinten, ennek hivatalos elnevezése IEEE 802.11be. Szóval te is erről beszéltél? Ismét csak azt tudom mondani, hogy a vezeték nélküli eszközök nem feltétlenül ezeket használják.
2023. júl. 8. 09:32
 35/38 A kérdező kommentje:

íGy van, de mikor mondtam én ennek az ellentettjét?

és a második generációs portok már a 802.11be-et használják.

de olyan jó, hogy a hülyeségen szenvedünk, de nincs olyan isten, hogy as lényegre kapjak választ.

2023. júl. 8. 11:23
 36/38 anonim ***** válasza:
Az első oldalon olvasható hozzászólások közül ezek szerint egyet sem fogtál fel?
2023. júl. 8. 11:27
 37/38 anonim ***** válasza:
#35 pár sorral feljebb idéztem... és mintha már kaptál volna kimerítő választ a kérdésre.
2023. júl. 8. 11:52
 38/38 A kérdező kommentje:

közben kideürlt az okosság. csak a kkiskínai hívja Így, de amúgy a leírásában ez van, és valóban ez is, mert bemérték a frekit:

"Frequency range: UHF transmission"

konkrétan 610-668 MHz között működik. a többi pedig Bluetooth 4-estől felfelé, azok nyilván felejtősek. Az UHF viszont nem rossz szerintem.

2023. júl. 12. 10:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!