A bluetooth és a wifi egy és ugyanaz az adatátvitel vagy nem?
Már elolvastam a wikipédiát meg amit lehetett, de csak nem igazodok ki, sőt csak jobban összekeveredek.
Annyit látok, hogy mindkettő a 2,4 GHz-es frekin működik, de ezen kívül mi a különbség?
Pl van olyan kis mikroport, amit 2,4-es Bluetooth-ként hirdetnek, de máshol nagyon hasonlót 2,4-es wifisként. Van bármi különbség?
"és mégis melyiket lérdemesebb használni vezeték nélküli mikrofon esetén?"
Nem látjuk a linket amit te nézegetsz, így nem tudjuk megmondani neked.
értem, kösz az infót, bár a lényegi különbsébget nem értem, de azt lenne jó tudni, hogy egy abszolút laikus hogy tudja a kettőt megkülönböztetni?
adok linket:
1, ez pl nekem kérdéses, egyik helyen még látom is kint a kék szimbólumot, hogy "bluetooth 5.0", de a másik eladónál meg az van, hogy wifi ...
(sőt, most olvasom ennél is, hogy "bluetooth 5.1 technology")
2, ez mondjuk mindenhol wifisnek írja, és egy minőségibb verziója tényleg wifis és tud 80-100 métert is:
3, ez lenne az úgymond minőségi, amit már próbáltam, de petsze attól még bármelyik lehetne, de én csak wifit láttam a leírásaiban, legalábbis ez rémlik:
Ezek nem szabványos megoldások, tehát se nem Bluetooth, sem nem Wi-fi. Onnan lehet tudni, hogy adnak hozzá külön eszközt is, amivel a géphez/telefonhoz lehet csatlakoztatni. Ilyenek a vezeték nélküli egerek/billentyűzetek is, amiknél nem említik hogy BT. Nincs ezzel semmi probléma, neked nem is kell vele foglalkozni.
A Rode:
Na de azért adnak hozzá úgymond külön eszközt, mert rádiós mikrofonról van szó, és kell egy vevőegység.
Most ezt tényleg nem értem. ha egy 600 MHz-en működő mikrofonról beszélünk, az ugye hagyományos analóg átvitel, na de nyilván valamihez át kell vinni, ott még a vétel miatt az antennával is szoktunk szórakozni (nagyobb, másabb), aztán onnan bevinni a jelet az eszközbe, azaz pl kamerába vagy keverőbe. Tehát értelme se lenne csak adót használni.
Azért szeretném tuzdni, hogy bluetooth vagy wifi, mert a wifisnek eddig úgy tapasztaltam, sokkal nagyobb a hatótávja, az új Rode wireless Gopnak akár 200 m is.
Azt mondod, ilyenek lennének a vezeték nélküli egerek? hét ez meglep azért. azok tuti nem mennek el még 50 m-t se, nemhogy 200-at.
Hát oké, feladom, én ezt nem fogom megérteni, azt hiszem.
De tényleg csak egy kérdésem lenne: létezik bármi olyan tuléajdonság, ami alapján meg tudja laikus állapítani, hogy bluetooth vagy wifi módon működik az eszköz?
17
igen, értem, rádiós persze, és pont emiatt nem tudom, mi a különbség.
de sőt, akár kézimikron vagy a Rodenak is van a nagyobb kivitelű elemes verziója jóval nagyobb sugárzási erővel. ugye 2,4 GHz rádiós mindegyik, és mindenki wifisnek hívja, aztán jó kérdés akkor, valójában mi is az.
pl:
vagy
18/
Nem tartod gyanúsnak hogy a telefonnal usb kábellel kapcsolja össze?
pedig a telefonban biztos van Bluetooth is wifi is.
Egyértelmű hogy nem Bluetooth, nem wifi, csak vezetéknélküli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!