A bluetooth és a wifi egy és ugyanaz az adatátvitel vagy nem?
Már elolvastam a wikipédiát meg amit lehetett, de csak nem igazodok ki, sőt csak jobban összekeveredek.
Annyit látok, hogy mindkettő a 2,4 GHz-es frekin működik, de ezen kívül mi a különbség?
Pl van olyan kis mikroport, amit 2,4-es Bluetooth-ként hirdetnek, de máshol nagyon hasonlót 2,4-es wifisként. Van bármi különbség?
Nem értem, amit leírsz, mármint magyarul se tudom értelmezni:
"Csak mivel ezek be vannak építve mindkét eszközbe, nem kell külön egység a kommunikációhoz."
>>> hogy mire gondolsz, mi van beépítve? az antenna vagy a mikrofon?
most ha gondolok egy hagyományos VHF vagy UHF URH rádióra, amivel beszél az ember másokkal (taxisok stb), detto ugyanez a helyzet, csak más frekvencián. Van egy adó és egy vevő. A mikrofonoiknál is ugyanez van , nem?
Csak ugye a freki 2,4 GHz és digitális az adatátvitel. De hogy melyik bluetooth és melyik wifi ...
(mondjuk a Rode a honlapján elég jól leírja, és ott határozottan wifiként emlegeti mindig)
TX nélkül?? na de hát itt adott titkosítási rendszerben összekapcsolódik az RX-el. máshoz is tudna ugyanígy párosodni?
huh ... :)
"Még szélsőséges viszonyok között, 10-15 WiFi kapcsolattal terhelt hálózatok közelében is bombabiztos az átvitel." - Ez nem azt jelenti, hogy ez is Wifis, csak ugyanabban a tartományban (2,4GHz, mivel ez szabad) működnek.
Azt hiszem, én itt feladom. Sok sikert!
igen, én is feladom szerintem.
beszéltem a Rode képviselővel, ő meg elmagyarázta nekem hosszasan, hogy az márpedig wifis, nem is érti, mi másra gondolnék. úgyhogy passz akkor innentől.
de még mindig csak valami apróságra lenne szükségem, ami alapján laikusként meg tudja valaki különböztetni a kettőt. hihetetlen, hogy ennyire nem lehet ezt eldönteni. csak mnert bluetoothosat nem akarok venni, volt már egy olyan Sony mikrofonom és iszonyat xar volt, gyenge volt a jel (elég volt csak megfordulnom, már nem is vette az RX a jelet), minden bezavart neki és nagyon rövid távra volt csak jó.
(egyébként kipróbáltam, és nem, nem lehet azt még mobillal is működtetni, annak az RX-nek pontosan ahhoz a TX-hez kell párosulnia és egymás közt zajlik a tikosított adatátvitel)
azt olvastam el, igen.
és akkor mi más lenne, mint wifis? egész eddig abban egyetértés volt, hogy a bluetooth nem megy el 200m-t pl. és hogy a 802.11 vagy mi a frász protokoll szerint működik.
"azt olvastam el, igen."
És hol említett wifit a telibevert leírás? Meg bluetooth-ot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!