Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Létezik olyan eszköz vagy...

Létezik olyan eszköz vagy villanyóra, ami egy irányba engedi folyni az áramot?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kiváncsi, hogy létezik-e olyan villanyóra, ami csak egy irányba méri az áramfogyasztást és folyni is egy irányba engedi az elektromosságot? Például ha napelemet bekötnék akkor megoldható-e hogy a hálózatba ne engedje kimenni a termelt elektromosságot.

Az is jó ha a villanyóra után de a háztartás elektromos rendszere előtt (tehát közvetlen a villanyóra után bármilyen fogyasztó előtt) egy olyan eszköz beszerelhető, ami csak a villanyóra irányából engedi folyni az áramot, de a villanyóra irányába nem. Szóval vannak ilyenek? Ha igen mik ezek, hogy hívják ezeket és esetleg tudtok e linkelni párat?

2023. jún. 15. 09:13
1 2 3
 11/25 Szirty ***** válasza:
100%

"...de én úgy tudom, hogy az EU kötelezte az E-ON-t ezen rendszerek további engedélyeztetésére"

A nyár végéig fognak javaslatot tenni, hol engedélyezhető ismét a visszatáplálás.

A szabályozás nem egységes lesz azt írják. Ott ahol a hálózat adottságai lehetővé teszik engedélyezik, ahol nem alkalmas a hálózat rá ott meg nem. De még nincs döntés ezért jelenleg még a tavalyi tilalom érvényes.

2023. jún. 15. 15:17
 12/25 anonim ***** válasza:

"amik nem tudják mérni - mutatni - a kimenőt külön, azok a kimenő áramot is bejövőnek mérik"

Ez azért elég pontatlan fogalmazás, mert ha egyszerre van kimenő és bejövő is, akkor a differenciát fogják mérni.

2023. jún. 16. 11:43
 13/25 anonim ***** válasza:
55%
Hogy lehet egyszerre kimenő és bejövő ?
2023. jún. 16. 12:25
 14/25 Szirty ***** válasza:
Sehogy. :)
2023. jún. 16. 13:17
 15/25 anonim ***** válasza:
Köszi :) már meglepodtem :)
2023. jún. 16. 13:19
 16/25 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet egyszerre kimenő és bejövő ?"

Úgy, középső csoportból visszabukott villanyipari óvodás bajtársam, hogy az áramokat lehet szuperponálni, és a fizikai kép továbbra is az, hogy mondjuk a hálózatról bejön 10 A az olajradiátor táplálására, de a napelem meg "felfelé" nyom 4 A-t, akkor a mérőnél 10-4=6 A fog tekerni (nem pedig 10+4, mint ami a kezdetleges szövegből, hogy "a kimenő áramot is bejövőnek mérik" következtethető lenne).

"Köszi :) már meglepodtem :)"

Alapszabály a Gyakorira: témához teljesen értelmetlenre ne hallgass.

Addig is oldjál meg olyan ellenálláshálózatos feladatokat, ahol a szakaszra felírható törvényekből kettő vagy több áram "ellenkező" irányban folyik.

2023. jún. 16. 15:24
 17/25 Szirty ***** válasza:

" 10 A az olajradiátor táplálására, de a napelem meg "felfelé" nyom 4 A-t, akkor a mérőnél 10-4=6 A fog tekerni"

Igen. Az befele fog jönni és nem kifele és befele egyszerre. :)

"...nem pedig 10+4, mint ami a kezdetleges szövegből, hogy "a kimenő áramot is bejövőnek mérik"

Nem nagyon értetted meg a lényeget.

6A fog folyni az óránál az meg ennek megfelelő fogyasztást fog mérni.

Az idézett mondat nem erről szól, hanem arról hogy ha 10A a fogyasztás az óra után de 14A a termelés, akkor az órán "kifele" átmenő áramot is fogyasztásnak fogja mérni.

2023. jún. 16. 15:38
 18/25 anonim ***** válasza:

"Úgy, középső csoportból visszabukott villanyipari óvodás bajtársam, hogy az áramokat lehet szuperponálni, és a fizikai kép továbbra is az, hogy mondjuk a hálózatról bejön 10 A az olajradiátor táplálására, de a napelem meg "felfelé" nyom 4 A-t, akkor a mérőnél 10-4=6 A fog tekerni (nem pedig 10+4, mint ami a kezdetleges szövegből, hogy "a kimenő áramot is bejövőnek mérik" következtethető lenne)."

Még mindig nem értem.

Kell 10 alma, van 4 almám ami az itthoni fán termett, akkor 6 almát kell behozni. A kapun nem viszem ki a négy almát hogy utána ott tegyek hozzá 6ot hogy 10et hozzak be.

Sajnos én nem tanultam ilyen bonyolult szakmát, így továbbra se értem.

2023. jún. 16. 15:50
 19/25 anonim válasza:
Visszwatt védelemnek hívják, keress rá. Teljesen jól működik, a gond azzal van, hogy papíron nem szabványos.
2023. jún. 22. 04:17
 20/25 anonim ***** válasza:

Lehet hogy én megbuktam óvodában. Nem emlékszem, előkeresem a bizonyhitványomat!

De te tutira funkcionális analfabéta vagy a négyzeten.

"amit kifelé táplálsz, azt pluszként számolja és ennyivel több lesz a villanyszámlád"

Ennél bonyolultabban nem érdemes itt magyarázni, mert úgysem érti meg a kérdező. Meg nem is érdekli ennél jobban.

A modoros, szakszavakkal bonyolított verbális ámokfutásnak itt semmi értelme!

2023. jún. 22. 09:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!