Létezik olyan eszköz vagy villanyóra, ami egy irányba engedi folyni az áramot?
Arra vagyok kiváncsi, hogy létezik-e olyan villanyóra, ami csak egy irányba méri az áramfogyasztást és folyni is egy irányba engedi az elektromosságot? Például ha napelemet bekötnék akkor megoldható-e hogy a hálózatba ne engedje kimenni a termelt elektromosságot.
Az is jó ha a villanyóra után de a háztartás elektromos rendszere előtt (tehát közvetlen a villanyóra után bármilyen fogyasztó előtt) egy olyan eszköz beszerelhető, ami csak a villanyóra irányából engedi folyni az áramot, de a villanyóra irányába nem. Szóval vannak ilyenek? Ha igen mik ezek, hogy hívják ezeket és esetleg tudtok e linkelni párat?
"...de én úgy tudom, hogy az EU kötelezte az E-ON-t ezen rendszerek további engedélyeztetésére"
A nyár végéig fognak javaslatot tenni, hol engedélyezhető ismét a visszatáplálás.
A szabályozás nem egységes lesz azt írják. Ott ahol a hálózat adottságai lehetővé teszik engedélyezik, ahol nem alkalmas a hálózat rá ott meg nem. De még nincs döntés ezért jelenleg még a tavalyi tilalom érvényes.
"amik nem tudják mérni - mutatni - a kimenőt külön, azok a kimenő áramot is bejövőnek mérik"
Ez azért elég pontatlan fogalmazás, mert ha egyszerre van kimenő és bejövő is, akkor a differenciát fogják mérni.
"Hogy lehet egyszerre kimenő és bejövő ?"
Úgy, középső csoportból visszabukott villanyipari óvodás bajtársam, hogy az áramokat lehet szuperponálni, és a fizikai kép továbbra is az, hogy mondjuk a hálózatról bejön 10 A az olajradiátor táplálására, de a napelem meg "felfelé" nyom 4 A-t, akkor a mérőnél 10-4=6 A fog tekerni (nem pedig 10+4, mint ami a kezdetleges szövegből, hogy "a kimenő áramot is bejövőnek mérik" következtethető lenne).
"Köszi :) már meglepodtem :)"
Alapszabály a Gyakorira: témához teljesen értelmetlenre ne hallgass.
Addig is oldjál meg olyan ellenálláshálózatos feladatokat, ahol a szakaszra felírható törvényekből kettő vagy több áram "ellenkező" irányban folyik.
" 10 A az olajradiátor táplálására, de a napelem meg "felfelé" nyom 4 A-t, akkor a mérőnél 10-4=6 A fog tekerni"
Igen. Az befele fog jönni és nem kifele és befele egyszerre. :)
"...nem pedig 10+4, mint ami a kezdetleges szövegből, hogy "a kimenő áramot is bejövőnek mérik"
Nem nagyon értetted meg a lényeget.
6A fog folyni az óránál az meg ennek megfelelő fogyasztást fog mérni.
Az idézett mondat nem erről szól, hanem arról hogy ha 10A a fogyasztás az óra után de 14A a termelés, akkor az órán "kifele" átmenő áramot is fogyasztásnak fogja mérni.
"Úgy, középső csoportból visszabukott villanyipari óvodás bajtársam, hogy az áramokat lehet szuperponálni, és a fizikai kép továbbra is az, hogy mondjuk a hálózatról bejön 10 A az olajradiátor táplálására, de a napelem meg "felfelé" nyom 4 A-t, akkor a mérőnél 10-4=6 A fog tekerni (nem pedig 10+4, mint ami a kezdetleges szövegből, hogy "a kimenő áramot is bejövőnek mérik" következtethető lenne)."
Még mindig nem értem.
Kell 10 alma, van 4 almám ami az itthoni fán termett, akkor 6 almát kell behozni. A kapun nem viszem ki a négy almát hogy utána ott tegyek hozzá 6ot hogy 10et hozzak be.
Sajnos én nem tanultam ilyen bonyolult szakmát, így továbbra se értem.
Lehet hogy én megbuktam óvodában. Nem emlékszem, előkeresem a bizonyhitványomat!
De te tutira funkcionális analfabéta vagy a négyzeten.
"amit kifelé táplálsz, azt pluszként számolja és ennyivel több lesz a villanyszámlád"
Ennél bonyolultabban nem érdemes itt magyarázni, mert úgysem érti meg a kérdező. Meg nem is érdekli ennél jobban.
A modoros, szakszavakkal bonyolított verbális ámokfutásnak itt semmi értelme!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!