Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ajánlanátok távolságszámláló...

Pszicho88 kérdése:

Ajánlanátok távolságszámláló programot?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Adott pontból kiindulva, ami jelen esetben a kiindulópont, szeretném ha menne egy távolságszámláló és kiírni, hogy adott ponttól milyen messze kerültem méterben. Ismertek ilyen applikációt android telefonra, ami ingyenes lenne? Köszönöm.

2023. ápr. 14. 15:39
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Ha offline módban is üzemképes a program az csak jó lenne, ugyanis net nélkül szeretném használni. Köszönöm.
2023. ápr. 14. 15:44
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
Google Térkép.
2023. ápr. 14. 15:57
 3/20 A kérdező kommentje:
A google térképben hogy működik ez a funkció?
2023. ápr. 14. 16:19
 4/20 anonim ***** válasza:

Be kell kapcsolni a Helyelőzmények funkciót, hogy mentse.

Ilyesmi: [link]

2023. ápr. 14. 16:31
 5/20 anonim ***** válasza:
40%
Az értelme ennek egyébként az lenne, hogy...?
2023. ápr. 14. 17:23
 6/20 A kérdező kommentje:
Az értelme az lenne, hogy kb 60 métert kéne lemérnem adott helyen, az ajtótól számítva, ahol nincs GPS jel. Nekem nem kéne a google maps. Nekem egy egyszerű program kéne. Van ilyen lépésszámláló, amit lehet nullázni és rövidtávokat is kiszámol?
2023. ápr. 14. 20:08
 7/20 anonim ***** válasza:

Ja, hogy távolságot kell mérni...

Akkor a lépésszámláló már ki is esett. A Google-nek van egy olyan alkalmazása, ami az érzékelők és kamera segítségével mér hosszúságot. Nem tudom, hogy 60 méterre jó-e, vagy csak kb. 10 méterig.

2023. ápr. 14. 20:22
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha GPS jel nincs, akkor nem fogsz tudni érdemi mérést végezni a mobilhálózati helyzetmeghatározás alapján. Mert még a GPS alapján sem lehet 4-5 méternél pontosabban megmérni egy pontot. A másik végén is ennyi pontatlanság lenne, vagyis 10-15 méteres pontatlanság is lehet 60 méteren. Olyan környezetben ahol kevesebb a GPS jel, Házak között pedig simán lehet 15-20 méteres pontatlansága a GPS-nek, ami két pont esetében 30-40 méter. A mobilos helymeghatározás kb hasonló.

A lépésszámláló ennél azért pontosabb tud lenni.

A legjobb az lenne ha lenne LIDAR szkenner a telefonon (iPhoneokon van), akkor kb 10-20 centis pontossággal lehetne mérni.

Szóval itt csak analóg módszer lehetséges. Mérőszalag, madzag, stb.

Vagy fogj egy kerékpárt, mérd meg a kerék kerületét, told oda ahova kell és számold meg mennyit fordult a kerék és megvan a távolság.

Nem kell mindig mindent telefonnal megoldani! Ha a mobilok előtt, az 1800-as évek közepén ki tudták mérni a Semmeringbahn nyomvonalát centi pontossággal az Alpokban, akkor te is le tudsz mérni teló nélkül 60 métert nem?

2023. ápr. 14. 20:43
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Itt a megfelelő hardver:

[link]

2023. ápr. 14. 22:46
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Azt hittem egyszerűbb dolog lesz ez a mérés. Tulajdonképpen egy olcsó kategóriás telefonom van és feltöltőkártyás vagyok, de az internet nem működik sehol, ugyanis 3G hez csatlakozom és ha kilépek a lakásból elmegy a net és nem találom hol lehet beállítani, hogy a 3 gigás havi keretből netezhessek. Ulefone S9 pro mobilom van, nem egy komoly tudású. Rákeresek, hogy tudom a netet használatba venni és megpróbálom a google maps-et használni a mérésre. Elvileg plusz minusz 1-2 méter differencia nem számít, egy körülbelüli értéket keresek csupán. Az 5 méteres zsinós sem rossz megoldás, amit linkelt egyikőtök, de ha van erre app akkor megoldanám azzal.
2023. ápr. 15. 21:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!