Milyen sorkapcsot kell ilyenkor használni?
Szeretnék építeni egy egyenárammal működő rendszert, amit 12v tápfeszültséggel látok el.
A tápból kimenő vezetéket le kell osztanom (párhuzamos kapcsolással) több fogyasztóra.
Kezdő vagyok elektronikai téren, eddig egy egyszerűbb projektem volt, ott a vezetékek középen megblankolásával és forrasztással oldottam meg ezt, ami sok vezeték esetén már elég időigényes (és nagyon kókányolós) lenne.
Mi ilyenkor a szakszerű megoldás? Olyan elképzelésem van, hogy kellene egy olyan sorkapocs ami a tápfeszültség pozitív és negatív pólusát elosztja 5 póluspárra (csatlakozók). Tehát bedugom a táp +v -v pólusát és kijön belőle 5 darab +v -v.
Ilyen létezik? Ha igen, hogy találom meg? Sehogy nem találok ilyet pedig már napok óta keresem.
Ha nem, akkor mi erre a szakszerű megoldás? Esetleg van erre valamilyen wago?
Egyáltalán ezek a wagok mire jók? Annyi hogy két vezetéket össze tudnak kötni? A sorkapcsokról egy kifejtősebb választ is szívesen elolvasnék.
A Wago oldalän nézegess. Nekik sokféle kalspsínre szerelhető moduláris sorkapcsuk van. Van áteresztő, van olyan ami alaból nem vezet át, és ilyen kontaktot kell beledugni, illetve van áteresztő, amiben ilyen áthidalókat lehet dugni, ha az egymás mellettieket akarod összekötni.
Nekem a legjobban az tetszett, amikor kapcsolószekrésnybe ilyen emeletes sorkapcsot lehjetett összeszeszerelni, ami 3 szintes volt, alsó a negatív, ez kék volt, felett a pozitív piros, a 3. szint meg szürke ez volt a jel.
Automatizálásnál hasznos, ahol a szenzorok 3 vezetésekesek, amiből kettő a betáp, 3. a jel.
Sokféle csatlakozó van. Van aminem mindegyik érintkezője össze van kötve belül, tehát ha egyik lukba vezetéket dugsz akkor az a feszültség megjelenik mindegyik lukban.
De olyan is van hogy te magad kötözöd össze a lukakat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!