Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A mágneskapcsoló illegális?

A mágneskapcsoló illegális?

Figyelt kérdés
A bojler áramellátását szeretném éjszakai és nappali áramról is használni egy mágneskapcsoló segítségével. Úgy hallottam, hogy ez illegális vagy szabálytalan vételezésnek minősül. Ez igaz?

2023. márc. 21. 11:06
1 2 3 4
 31/38 Morzsi007 ***** válasza:

“ Az a véleményem, hogy végeredményben nem csapnám be a szolgáltatót, mert csak a bojler lenne így vezérelve, nem az egész lakás. Nekem jelente ez többletköltséget, mivel használná a bojler a nappali áramot is, de valamivel olcsóbb megoldás ez mintha csak nappali áramról menne. Ez csak a szolgáltatónak jó.”

Elsőre megértettem, hogy mit szeretnél, ellenben azzal, akit “átba…ról” beszélt.

De egyhangúan írták, hogy illegális.

Ha olyan okos bojlered van, amiben nincs akkumulátor, akkor nem jó neki a vezérelt áram, marad a nappali. Erre nem készültek fel a bojlergyártók úgy látszik. Vagy?

2023. márc. 22. 10:49
 32/38 anonim ***** válasza:
69%

Olyan okosbojlert amiben nincs akkumulátor nem is szabad vezéreltre kötni, mert elfelejt mindent minden kikapcsoláskor. :D

Ha ilyen átkapcsolásos megoldást csinálnál attól is megbolondulna.

Hogy miért illegális azt leírtuk már többször is. Ha nem fogod fel, akkor menj el diszlexia vizsgálatra!

2023. márc. 22. 11:05
 33/38 Szirty ***** válasza:
100%

" csapnám be a szolgáltatót, mert csak a bojler lenne így vezérelve, nem az egész lakás. Nekem jelente ez többletköltséget"

Nem figyeltél!

A szolgáltatónak nem a költség miatt rossz ha átkapcsolgatod, hanem a terheléskiegyenlítést lehetetleníted el.

2023. márc. 22. 11:13
 34/38 Morzsi007 ***** válasza:
54%
Ha már felfűti az éjszakai árammal, akkor nappali csak azért kellene, hogy ne törlődjenek a dolgok a vezerlőből. Bár az okos bojler pont akkor szeretne fűteni, mikor úgy gondolja, hogy szükség van rá és ez az idő pont nem akkor lenne, mikor van éjszakai áram. Manapság már az 1,5KW-os fogyasztó nem számít kiemelkedőnek, ezt lehet csak én gondolom, főzőlapok, szárítógép, kisebb elektromos fűtőpanelek mellett. Régen 3x10A volt a favorit, most meg 3x25A megy az újabb helyekre vagy nagyobb.
2023. márc. 22. 11:35
 35/38 anonim ***** válasza:
55%

"Elsőre megértettem, hogy mit szeretnél, ellenben azzal, akit “átba…ról” beszélt."

Azért közben itt már többen írták, hogy te vagy az értetlen.

2023. márc. 22. 12:05
 36/38 anonim ***** válasza:

Ne verd át a szolgáltatót, ha mindig a normál tarifan használod az sokkal jobb. :)

PS.: Nekem így van bekötve a fűtés/meleg víz és a kutya se ellenőrizte.

2023. márc. 22. 12:17
 37/38 Morzsi007 ***** válasza:
38%
#35. Megértettem, mit akar a kérdező, hogy ezt nem tartom illegálisnak, az nem egyenlő a nem értéssel. Ne értetlenkedj már, ha nem tudsz érdemben hozzászólni ahelyett, hogy mást ba..gatsz, menj máshova. Felfogtad, amit mondtam? Nagyon remélem.
2023. márc. 22. 12:35
 38/38 anonim ***** válasza:
#37 ezek szerint még mindig nem érted. :D
2023. szept. 24. 11:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!