Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A mágneskapcsoló illegális?

A mágneskapcsoló illegális?

Figyelt kérdés
A bojler áramellátását szeretném éjszakai és nappali áramról is használni egy mágneskapcsoló segítségével. Úgy hallottam, hogy ez illegális vagy szabálytalan vételezésnek minősül. Ez igaz?

2023. márc. 21. 11:06
1 2 3 4
 11/38 Morzsi007 ***** válasza:
0%

A trolkodás nem itt kezdődik.

Köszi a hasznos válaszodat.

2023. márc. 21. 13:36
 12/38 anonim ***** válasza:
70%

"A mérőtől, illetve azt követő elosztósínről külön kiépített kábelről kell működnie, aminek más elágazása nem lehet."

Ennél tömörebb és jobb meghatározást nem lehet adni. Nem tudom miért pontoztátok le a mérnököt.

Amit csinálni akarsz kérdező az szabálytalan. Ráadásul veszélyes is. Ha valami villanyász nekiáll szerelni, mert azt hiszi nincs áram alatt de közben meg mégis és agyonvágja, akkor azt el kell magyarázni a rendőrségen. Vallomásban. Téged meg gyanúsítottnak fognak hívni.

Ha nem elég a melegvíz, akkor nagyobb bojler kell, vagy vegyél mégegyet.

Nekem hőtárolós kályháim is vannak. Végig van húzva mindegyikhez külön-külön a kábel. Annyi van még, hogy az óradobozban van mindegyiknek egy kapcsoló amivel teljesen leválaszthatóak, hogy nyáron ne legyenek áram alatt.

2023. márc. 21. 14:50
 13/38 anonim ***** válasza:
51%

"Ha így is illegális és mégis megcsinálja, mi lesz?"

Azért valljuk be, ez érvnek elég gyenge. Mintha azt mondanád, mivel a rablók egy részét nem fogják el, hát akkor megengedett rabolni. A legegyszerűbb arra gondolni, hogy azért adja olcsóbban, mert szükség esetén rendelkezni akar vele. Így aztán, ha nem tud rendelkezni vele, mert a mágneskapcsoló megint bekapcsolja, átb*sztad. Persze, bárki átb*szása, az lehet a magyaroknál dicsőség. :D

Egyébként óriási teljesítmény ez, 1,2 GW körül, így aztán minden haváriatervben benne van. Eddig a szükségnek még az árnyéka sem merült fel, mert azóta, mióta a vezérlésrendszert kiépítették a módszerváltás után, mindig volt import, és mindig olcsóbb volt, mint a hazai termelésnek az a része, amelyik az ócskábbik erőműveinkből származik. Nem is érdekelt senkit és ma sem érdekel senkit ez a kérdés. Csakhogy a közelmúlt határontúli eseményei megmutatták, hogy semmi sem biztos, csak az erőszakos halál. Nyugodtan el lehet olyan helyzetet képzelni, ahol ez a kérdés fontossá válik (az első rendszerösszeomlás után, még akkor is, ha nem ez az oka), és a szolgáltató emberei némi bónuszért eljárnak nyomozni. Aztán, ha van alapos gyanú, kérnek egy rendőrt kíséretnek, és bemennek.

2023. márc. 21. 14:53
 14/38 anonim ***** válasza:
82%

12 vagyok. Az alapos gyanúhoz: mint írtam többször is kaptam ellenőrzést. Pont azért, mert felmerült a gyanú.

Kérdezgettem kicsit a srácokat és elmondták hogy a rendszer köpi ki a nevem állandóan, mert mindig változik a fogyasztásom. Való igaz van hogy kikapcsolom a 6kW-os kályhát és fával fűtök, következő évben meg visszakapcsolom.

A lényeg: a rendszer, az algoritmus figyeli a fogyasztásokat, nézi a tendenciákat, stb. Úgyhogy nagy eséllyel tud tippet adni hova érdemes menni körülnézni.

2023. márc. 21. 15:03
 15/38 Morzsi007 ***** válasza:
0%

Kicsit eltúlzod a dolgokat. Egyébként a kérdező ezzel nem használna több vezérelt áramot, hanem inkább kevesebbet, mivel nappaliról már femelegítené a vizet. Nem arról van szó, hogy legális vagy illegális és legfőképp nem átb@szásról lenne szó. A kérdező szeretné a bojlert vezérelt áram mellett nappali áramról is használni. Nem mutyizni a vezérelt árammal, hogy nagyobb fogyasztókat rákötni spórolás céljából.

Akinek az óradobozban van kapcsoló a vezérelt áramhoz az nem illegális ? Azt írtátok nem lehet semmiféle megszakítás.

2023. márc. 21. 15:06
 16/38 anonim ***** válasza:
51%

Én így kértem annó 30 éve, engedélyezték, átvették. Lehet ma már nem engednék. Ellenőrzéskor nem szóltak érte - még. Földelést is most vertem le... 1971 óta jó volt anélkül is, tavaly nyáron megugatták hogy miért nincs.

A bojlerhez nincs kapcsoló, csak a kismegszakító.

2023. márc. 21. 15:13
 17/38 anonim ***** válasza:
0%

"Azt írtátok nem lehet semmiféle megszakítás."

Van egy villanyos topikban valahol a neten egy felhasználó, aki nem érti ezt az egészet, már vagy 10 éve. Erre a szintre ne alacsonyodjál le. Minden szakember tudja, miről van szó. Kell szabványos védelem és leválasztási lehetőség. Egy kapcsoló az nem egy átkapcsoló.

2023. márc. 21. 15:16
 18/38 Morzsi007 ***** válasza:
0%

Még annyit,

“Ha valami villanyász nekiáll szerelni, mert azt hiszi nincs áram alatt de közben meg mégis és agyonvágja, akkor azt el kell magyarázni a rendőrségen. Vallomásban. Téged meg gyanúsítottnak fognak hívni.”

Ha a villanyászt agyonvágja a villany, akkor itt szakmai hiányosság van, ki lesz a hibás?, rendőrség, stb? Hol élsz?

Te mennyire vagy otthon a villamosságban?

Az asztalos levágja az ujjait a lapszabász géppel, hívja a rendőrséget, ki lesz a felelős.?

2023. márc. 21. 15:17
 19/38 anonim ***** válasza:
70%

"Ha a villanyászt agyonvágja a villany, akkor itt szakmai hiányosság van"

Jól mondod! Egy józan ésszel el nem várható helyzetet teremtesz, az a te szakmai hiányosságod. Ellenőrzi, van-e feszültség, elkezd dolgozni, majd puff, jött a feszültség a drótra, amivel szórakozik. Ő betartott minden rendszabályt.

2023. márc. 21. 15:22
 20/38 Morzsi007 ***** válasza:
51%

Nem alacsonyodom le sehova.

Szóval van akinél nem foglalkoznak vele, mert régen így lett megcsinálva. Ennyi….

Lehet úgy is értelmezni, hogy lekapcsolja a vezérelt áramot és helyette nappaliról táplálja a bojlert.

Így jobban hangzik és megoldja az úgymond “óradobozban” egy regisztrált villanyszerelő által. Fixen bekötve.

Megértem mindenki mondanivalóját, de vannak ellentmondások is, lásd, akinél ott a kapcsoló, (egy relé mennyivel rosszabb egy kapcsolónál). De ennyire nem megyek bele.

Kiváncsi vagyok a kérdezőre, miért akarja nappali áramról melegíteni a vizet.

2023. márc. 21. 15:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!