A mágneskapcsoló illegális?
Morzsi007!
Az egész koncepció ahonnan a vezérelt áram indul szerintem az, hogy az áramszolgáltató terheléskiegyenlítésre tudja használni.
Ezért ő akkor kapcsolja be amikor akarja (bizonyos határok között) amivel te annyit nyersz hogy olcsóbb.
Na most ha mindenki (vagy sokan) átkapcsolnának "drága" áramra a vezéreltről amikor nekik áram kell de nincs épp vezérelt, akkor a szolgáltató nem tudná terheléskiegyenlítésre használni mert az egész kiszámíthatatlanná válna.
Az átkapcsolgatással tehát páros lábbal rúgnád fel a holdig az egész koncepciót. Ezért nyilván tiltják ezt a megoldást, mert az egész értelmét vesztené.
"egy relé mennyivel rosszabb egy kapcsolónál"
Ne hülyéskedjél már. Ha a relé csak megszakítja az árma útját, akkor semmivel sem rosszabb egy ki-be kapcsolónál. Nem igaz, hogy nem érted a ki-be kapcsolás és az átkapcsolás közti különbséget.
"Én így kértem annó 30 éve, engedélyezték, átvették."
Pontosan mit értesz az alatt, hogy "így"? A 16-ik hozzászóló vagy, és már nincs a régi százalékos azonosítás, hát hadd ne találgassak. A dolog viszont fontos, mert mintha az értetlenkedő erre hivatkozna, hogy neked lehetett, másnak meg nem...
11. A trollkokodást átvitt értelemben is gondoltam.
Tehát adott egy szabály, de te mondjuk trollként lépsz fel az áramszolgáltatóval szemben.
Trollkodás a fórumokon sem szép dolog, de az élet más területén is, vagy aggályos, vagy lehetnek belőle gondjai a trollmadárnak, így értettem.
Szirty, logikus, amit mondasz.
A többieknek szól, hogy a kérdező ugyanúgy használná a vezérelt áramot, ebben nincs semmi rossz, de mikor inaktív, akkor néha nappali áramról üzemeltetné azt a k….tt bojlert.
Ha valaki így szeretné használni, van erre valami megoldás, legálisan?
Sajnos sok az Anonim felhasználó, így elég kevertek a hozzászólások, na de mindegy.
"Ha valaki így szeretné használni, van erre valami megoldás, legálisan?"
Nincs. A szolgáltató pontosan ezt a felhasználási módot tiltja a fentebb leírt okokból.
"Szóval van akinél nem foglalkoznak vele, mert régen így lett megcsinálva. Ennyi…."
Ahogy látom, ez itt egy félreértés volt, mert a szóló semmi meg nem engedettről nem beszélt. A leválasztó kapcsoló az évtizedeken át kötelező volt nemcsak a villanyszerelés alapelvei és az arról szóló MSZ 1600 szabvány szerint, hanem még külön az MSz 447-ben is le volt írva (most is kötelező, csak amiről beszélek, akkor egy fogyasztó edsetén nem kellett túláramvédelem, csak a kapcsoló).
Mi működtetné a mágneskapcsolót?
Mi biztosítja hogy szereléskor nem kerül áram alá a berendezés és nem sérül-e meg valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!