Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi lehet a baja a powerbanknak?

Mi lehet a baja a powerbanknak?

Figyelt kérdés

Egy régebbi powerbankban tönkrementek a 18650-es akksik, így kivettem őket, és egy 5000MAh-es li-Po lapos akkumulátort forrasztottam a helyükre. Minden működik, tölti a telefont, viszont nagyon melegszik a panel a powerbankban, és az akksi is eléggé meleg volt az előbb, amikor töltöttem róla a telefonom. Illetve olyan illata van közelről, mintha ki lenne folyva, de ennek semmi nyoma nincs.

Ezek szerint rossz lenne valamelyik komponens?

2023. márc. 14. 22:10
 1/4 anonim ***** válasza:

Néhány részletet árulj el légyszíves!

Hány 18650-es vol a powerbankban és azok hogyan voltak kötve? Párhuzamosan vagy sorovan?

Ezek helyére egy darab cellát kötöttél be?

Ha technokolhoz hasonló illata van, akkor annak az akksinak nyekk. Megfőzted. Valszeg rosszul kötöttél valamit valahova.

2023. márc. 15. 08:22
 2/4 A kérdező kommentje:

párhuzamosan volt kötve 5db 2000mAh-es 18650-es akksi. Ennek a helyére ment egy 3.7V-os Li-Po Akksi, ami ugyanoda lett forrasztva, ahol az előzőek voltak, egyiket a pozitívra, másikat a negatívra. de majd hamarosan csatolok képet. Igen, ragasztó szaga van az akksinak, de este megnéztem, veszi a töltést, illetve a telefont is tölti, külsőleg nem változott semmit, tehát nem fúvódott fel, meg amúgyis, ez a lapos akksi is egy másik powerbankban volt, csak annak letörött a micro USB töltőrésze, így tettem át egy másikba.

Mértem feszültségeket is:

Li-Po: 3.94V

18650: 3.67V

2023. márc. 15. 09:10
 3/4 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

Tehát gyárilag ez az 5db 18650 volt benne, és utána látható, hogy hogyan néz ki a másik akksi, amit beleforrasztottam, és tettem a forrasztások tetejére egy kevés ragasztót is, hogy ne engedje el esetleg.

2023. márc. 15. 09:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Aha...

Valami pedig biztosan nem jó ha kifújta a lelkét.

Ne hagyd olyan helyen ahol fel tud gyújtani bármit.

2023. márc. 15. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!