Mièrt gerjed a headsetem? Mot tehetek ellene?
A hang több okra fejthető vissza:
-nem érintkezik a csatlakozó minden érintkezője
-szakadt az árnyékolás a vezetéken
-gagyi a vezeték (azaz nem árnyékolt, holott mikrofonhoz elengedhetetlen) és zavart vesz
Nem tudom mi a különbség. A mai modern laptopokban is 4 érintkezős jack csatlakozó van, amiből a negatívat rövidítették le és oda került a mikrofon bemenete. Ezek szabványok. A legvége (a kis fej) a bal, majd a jobb, aztán vagy a hosszú közös negatív vagy ez felezve és a jobb mellett a mikrofon és a végén a vezeték tövénél a negatív.
Én is vettem már szaküzletben olcsó jack dugót és drágát is. Az olcsó a készülékek felében nem volt jó, míg a drága mindegyikbe tökéletes volt.
Sok kábelt készítettem, alakítottam át, mert hangtechnikával foglalkozom, így megtanultam, hogy inkább egy drága valami, mint sok olcsó.
Még RCA csatlakozóból is találkoztam olyan kínaival, ami egy profi keverőben nem érte el a csatlakozót. A szabványnál 2mm-el rövidebb volt.
Igazából a 4 pólusú jack a 3 pólusú továbbfejlesztése, de nem tesztelték elég rendesen, mert nem igazán vált be, vagy csak szimplán ennyivel gagyibbak lettek az aljzatok, amiket manapság gyártanak.
A negatív hiányát a 'balance' szabályzásával könnyedén kiderítheted, mert alap esetben sztereóban az egyik oldalnak el kéne halkulnia, míg a másik változatlan marad. Rossz csatlakozás esetén a másik oldal hangosodni fog (mivel nem oltja ki az ellenkező).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!