Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Falonkívüli lepattintható...

Falonkívüli lepattintható tetejű OBO doboz mondjuk A8-as, szerelhető fára tűzvédelmi szempontok alapján?

Figyelt kérdés
Tudom nézzem meg az adatlaját, de abba csak az van hogy halogénmentes....most akkor szerelhető?

jan. 12. 19:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem okoz tüzet, ha erre gondolsz.

Fára szerelve pedig az a kritérium, hogy az üzemi szigetelésen felül legyen még egy, a fa és a vezető közt. Azt pedig tudja teljesíteni.

Ha arra keresel választ, nem kell hőállónak lennie, mivel a faház rendeltetésszerűen nem ég, így ezzel az állapotával kell számolni a villamos hálózat szempontjából.

A falon kívüli szerelvények használatánál ha gyárilag nincs hátlapja, mint a kapcsoló, dugalj, lámpa, kell alá vágnod egy lapot, ami lehetőleg nem éghető, de elektromosan szigetelő. Bútorlap, furnér, osb, linóleum nem alkalmas a célra. Klingerit lap pl. ideális.

jan. 12. 20:56
 2/6 A kérdező kommentje:
Csak mert pár éve megszereltünk egy könnyűszerkezetes házat F-tronic e124 dobozokkal a gerendákon, úgy hogy rajta volt minden dobozon a láng áthúzva, ami elvileg azt jelenti hogy gyúlékony anyagra nem lehet rakni. Mondtam a tulajnak rakjon alá lemezeket de azóta se tette oda....
jan. 12. 21:21
 3/6 anonim ***** válasza:
Nagyon jól látod, az #1 meg félrevezet, lehet, hogy aljasságból. A szabvány szerint, ha az épületszerkezet CB2, azaz "A tűz továbbterjedésének veszélye", akkor "A villamos szerkezet kiválasztásához és szereléséhez szükséges jellemzők" az "A tűz továbbterjedését késleltető anyagú villamos szerkezet"
jan. 12. 23:57
 4/6 anonim ***** válasza:

"az #1 meg félrevezet, lehet, hogy aljasságból."

Melyik rész az aljas félrevezető?

"A villamos szerkezet kiválasztásához és szereléséhez szükséges jellemzők" az "A tűz továbbterjedését késleltető anyagú villamos szerkezet""

A villamos szerkezetek szigetelése alapból ilyen kivitelű, csak önkioltó anyagú lehet.

A válaszomban ki is emeltem, hogy ahol nincs ilyen szigetelés, ott el kell helyezni.

jan. 13. 01:23
 5/6 anonim ***** válasza:
4. Ne vedd magadra, ideggyógyos, évek óta itt vezeti le a feszültségét, magából indul ki.
jan. 13. 11:19
 6/6 anonim ***** válasza:

"A válaszomban ki is emeltem, hogy ahol nincs ilyen szigetelés, ott el kell helyezni."

Nem azt nem emelted ki. Azt írtad, hogy legyen egy réteg.

"mivel a faház rendeltetésszerűen nem ég"

Csak nem rendeltetésszerűen ég, és ennek a veszélyére kell felkészülni, ott van a szabvány szövege, hogy tűz, az bizony lehet.

"4. Ne vedd magadra, ideggyógyos, évek óta itt vezeti le a feszültségét, magából indul ki."

Valóban, magamból indulok ki, mert jó szakember vagyok, és emiatt jó szakmai tanácsokat adok. Kíváncsi lennék, tudsz-e belinkelni tőlem fgeszültséglevezető hozzászólást.

jan. 13. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!