Multiméterrel meg lehet mérni hány amperrel tölt az autó akkumulátor töltő?
Figyelt kérdés
Nincs rajta kijelző, tökéletesen feltölti az akkumulátort de kíváncsi lennék hogy hány amperrel. Köszönöm a segítséget.2023. jan. 12. 08:37
11/18 A kérdező kommentje:
Nekem elég két szál vezeték ha több van már bonyolult, inkább örülök továbbra is hogy működik a 40-50 éves töltőm :D
2023. jan. 12. 22:01
12/18 anonim válasza:
Akkor ki írta ki a kérdést? Nem úgy indult, hogy elkezdtük ráderőltetni ezt a mérés dolgot.
13/18 anonim válasza:
Az ellenállásos történet jó, de előtte le kell mérni a multiméter belső ellenállását is és azt kivonni a mérésből. Ellenkező esetben hibát viszünk a mérésbe!
14/18 Ypszilon1980 válasza:
Léteznek árammérők külön ilyen célokra, csak felesleges ennyit költeni erre.
15/18 anonim válasza:
"le kell mérni a multiméter belső ellenállását is és azt kivonni a mérésből. Ellenkező esetben hibát viszünk a mérésbe!"
Mekkorát? Egymilliárdod résznyit?
16/18 Morzsi007 válasza:
Amúgy milyen műszeres van, hány Ampert bír?
17/18 Szirty válasza:
"előtte le kell mérni a multiméter belső ellenállását is és azt kivonni a mérésből. Ellenkező esetben hibát viszünk a mérésbe!"
Ez így van.
A műszer belső ellenállása kb 10 MOhm.
Ha 10A áram folyik a 0.01 Ohm-os ellenálláson, akkor a műszeren 10 nA áram fog folyni.
Ezért a mérésben ez 0,00000001 A mérési hibát okoz.
A műszer kijelzője ha 4 digites, akkor a leolvasási pontosság 0.1 mV ami 0.1A.
A leolvasási pontatlanság tehát tízmilliószorosa annak a tévesztésnek amit a műszer belső ellenállása okoz.
Tényleg úgy gondolod hogy erre érdemes figyelni ebben a kérdésben?
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Igazából én arra gondoltam hogy multiméteren van-e olyan állás amivel meg tudom mérni a töltőáramot, de nincs :D
2023. jan. 13. 12:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!