Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Multiméterrel meg lehet mérni...

Multiméterrel meg lehet mérni hány amperrel tölt az autó akkumulátor töltő?

Figyelt kérdés
Nincs rajta kijelző, tökéletesen feltölti az akkumulátort de kíváncsi lennék hogy hány amperrel. Köszönöm a segítséget.

2023. jan. 12. 08:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nekem elég két szál vezeték ha több van már bonyolult, inkább örülök továbbra is hogy működik a 40-50 éves töltőm :D
2023. jan. 12. 22:01
 12/18 anonim ***** válasza:
Akkor ki írta ki a kérdést? Nem úgy indult, hogy elkezdtük ráderőltetni ezt a mérés dolgot.
2023. jan. 12. 22:42
 13/18 anonim ***** válasza:
Az ellenállásos történet jó, de előtte le kell mérni a multiméter belső ellenállását is és azt kivonni a mérésből. Ellenkező esetben hibát viszünk a mérésbe!
2023. jan. 13. 03:07
 14/18 Ypszilon1980 ***** válasza:
Léteznek árammérők külön ilyen célokra, csak felesleges ennyit költeni erre.
2023. jan. 13. 07:09
 15/18 anonim ***** válasza:

"le kell mérni a multiméter belső ellenállását is és azt kivonni a mérésből. Ellenkező esetben hibát viszünk a mérésbe!"

Mekkorát? Egymilliárdod résznyit?

2023. jan. 13. 09:16
 16/18 Morzsi007 ***** válasza:
Amúgy milyen műszeres van, hány Ampert bír?
2023. jan. 13. 09:55
 17/18 Szirty ***** válasza:

"előtte le kell mérni a multiméter belső ellenállását is és azt kivonni a mérésből. Ellenkező esetben hibát viszünk a mérésbe!"

Ez így van.

A műszer belső ellenállása kb 10 MOhm.

Ha 10A áram folyik a 0.01 Ohm-os ellenálláson, akkor a műszeren 10 nA áram fog folyni.

Ezért a mérésben ez 0,00000001 A mérési hibát okoz.

A műszer kijelzője ha 4 digites, akkor a leolvasási pontosság 0.1 mV ami 0.1A.

A leolvasási pontatlanság tehát tízmilliószorosa annak a tévesztésnek amit a műszer belső ellenállása okoz.

Tényleg úgy gondolod hogy erre érdemes figyelni ebben a kérdésben?

2023. jan. 13. 12:12
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Igazából én arra gondoltam hogy multiméteren van-e olyan állás amivel meg tudom mérni a töltőáramot, de nincs :D
2023. jan. 13. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!