Ez a kis chip mire való?
Egy fejlámpa akkudobozában van.
Így néz ki benne a nyák: [link]
A két vezeték a lámpafejhez megy.
A másik felén 4 rugó van amikre az elemek kapcsolódnak. Az akkidoboz másik fele zárja az akksikat. A gomb csak annyit csinál, hogy be-ki tudod kapcsolni az akkut.
Miért van benne ennyi elektronika? Azt hittem a 4 db AAA elem csak simán rá van kötve a lámpa fejére és kész.
Azt szeretném csinálni, hogy a vezetékre kötök egy akkubölcsőt egy 18650-es akksival. Azt tudom külső töltővel tölteni és van egy marékkal, tudom cserélgetni és tovább bírja mint a 4 db AAA elem.
Rátettem a piros-fekete vezetékekre az akksi vezetékeis és világít teljes fényerővel. Úgyhogy jó kérdés, hogy minek van ennyi okosság benne.
"...nekilátsz és megtanulod. Hidd el, egészen jo modszer!"
Igazából az egyetlen módszer... Hogy kinek jó vagy nem az más kérdés, mert időigényes, kudarcokkal kikövezett, költséges és nehéz folyamat. :)
"Onnan, hogy nekilátsz és megtanulod. Hidd el, egészen jo modszer!"
Be pofázz! Oktass!
Valójában neked nincs fogalmad róla, csak a szádat jártatod...
Mint írtam a LED meghajtása a lámpa fejében van. Ez csak egy akkumulátor doboz. Ezért nem értem, hogy ide minek ilyen űrkompjúter.
"Mint írtam a LED meghajtása a lámpa fejében van."
Nem írtál ilyet!
"A fejen is van gomb, azzal lehet bekapcsolni és állítani a fényerőt, villogást."
Ebből következtethettél volna rá.
Meg abból, hogy bárhova közök feszültséget, a LED ugyanúgy világít.
"Ebből következtethettél volna rá."
Abból hogy a fejen is van egy gomb amivel üzemmódot váltasz nem következik az hogy a fejben van még egy elektronika.
Az én fejlámpám is olyan hogy egy elektronika van az akku mellett, a fejben meg van gomb amivel lehet üzemmódot váltani de a fejben nincs elektronika, az az egy intéz mindent ami az akku mellett van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!