Led chip panelek terhelhetősége, bekötése?
Sziasztok, szükségem lenne segítségre led chip panelek bekötésével kapcsolatban. Adott 10 db 50 wattos led panel:
Leírás szerint 32-34V között üzemeltethető, kérdéseim:
4db 9V-os elemmel, sorosan kapcsolva, ami 36 voltot ad, üzemeltethető lenne a rendszer? Elbír még 2V többlet feszültséget? Illetve ha jól gondolom, akkor a paneleket így párhuzamosan kell bekötni. Kérdés még a melegedés is, nem folyamatos használatra számon, csak néha néha felvillantom 1-2 másodpercig. Továbbá mennyi lehet az az időtartam, ameddig bírják az elemek? Egyáltalán működőképes a konstrukció? Ha gond lenne a túlfeszültséggel, gondoltam rá hogy előtte lemerítem az elemeket 8,5 V ra, így kapnék 35v összfeszültséget. Köszi előre is!
A Ledeket áramkorláttal célszerű üzemeltetni.
Ami a legegyszerűbb megoldás az ellenállás,de ez csak kis teljesítményen jó megoldás.
Nagyobb, több wattos,vagy több 10 wattos rendszerben már rendes áramkorlátozó modul kell.
A te esetedben a 10db 50 wattos panel,ha párhuzamba kötöd mind a tízet,akkor pár másodperc alatt lerántja az elemet úgy hogy meg se nyekken,nemhogy még túlfest is adna neki,,attól ne félj..
Még egy darab 50 wattos led modullal is jó ha elmegy az a 9 voltos elem,max egy percig...
A 9V-os elemeken nem lehet csak max kb 100-150 mA -al terhelni,mert olyan gyengék azok a cellák.
Azt a 8,5 voltra lemerítős részt meg inkább hagyjuk....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!