Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Okosóra idős embernek, amin...

Okosóra idős embernek, amin vészhívás is van, és beállítható nagy számos óra?

Figyelt kérdés

Idős apukám szeretne egy új órát, amin elég nagy számok vannak ahhoz, hogy ne kelljen szemüveget cserélnie, hogy megnézhesse. Én arra gondoltam, hogy egy okosórát vennék neki, mert már vannak kifejezetten időseknek olyanok, amikben van elesés érzékelés és vészhívás is.

Viszont az istennek se találok olyat, ami ezeket tartalmazza és beállítható rajta nagy (digitális) számos óra. Pedig sima okosórából rengeteg olyan van, aminek egyrészt variálható az óra kijelzője, illetve amin tényleg nagy számok vannak.

Tud valaki esetleg olyat ajánlani, ami megfelel ezeknek a paramétereknek?

2022. nov. 28. 18:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Vannak ma már kifejezetten időseknek készített órák is.
2022. nov. 28. 18:37
 2/4 anonim válasza:
Jobb az ilyesmit külön venni.pl egy vészhívót ami nyakba akasztós.És egy időseknek való okosórát amin nagy számok vannak. Vagy van olyan is ,hogy beszélő óra
2022. nov. 28. 20:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Bemész 2-3 boltba, elmondod az igényeket, ajánlanak órákat. Hazamész, átgondolod (alszol rá egyet), másnap (vagy bármikor, akár hetekkel később) visszamész, választasz. Kifizeted, kész.

Vagy:

Bemész 2-3 boltba, elmondod az igényeket, ajánlanak órákat.Átnézed gyors ott helyben a paramétereket,(előtte magadban nagyjából netről belövöd, hogy kb. ez meg ez meg ez az okosóra jöhet szóba, max. 3-4, hogy ott ne a bőség zavarában 1000-ből kelljen válogatni), a paraméterek (elvárások) szűkítik a lehetőségeket.(Növelik az árat pl. konkrét példa, ha kell, hogy kötelezően legyen az órában(!) beépített GPS, az automatikusan növeli az árat - jelentősen! - ha ez nem kell, és elég, ha az óra tudja használni egy okostelefon GPS-ét, akkor ez jelentősen olcsítja (olcsóbbá teszi, csökkenti, mérsékli az árat)

Én biztos nem innen várnék konkrét típusokat random emberektől, hanem bemennék ÉRDEKLŐDŐKÉNT, nem úgy, hogy mutassanak nekem órákat mert én most azonnal, sürgősen venni akarok egyet(ezzel azt sugallva, hogy kvázi égeti a zsebedet a pénz, és sürgősen el akarod költeni), és kinéznék 4-5-öt (esetleg 2-3 üzletben is), hazamennék, ugyanezt megnézném a neten is, és a saját tapasztalataim és a látottak alapján hoznék egy MEGFONTOLT döntést, hiszen karácsonyig még van csaknem 4 hét.

Így is bőven ott lehet a fa alatt.(szerintem még akár netről rendelve is).

2022. nov. 28. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:

[link]

Pl. itt nézelődnék

2022. nov. 29. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!