IPS vagy VA monitor?
Most vettem meg ezt az IPS monitort:
Acer XV272UPbmiiprzx
Azelőtt kipróbáltam ezt a VA-t is:
AOC Q27G2U
Viszont én többet vártam az IPS-től.
Azt mondják, hogy ennek vannak a legélethűbb színei. Kérdem én, hogy mégis hogyan, amikor a feketét egyszerűen nem képes normálisan megjeleníteni? Ami fekete, az sok esetben szürke a backlight bleeding miatt.
És azt is mondják, hogy ennek van a legjobb betekintése szöge. Ezt is cáfolnám, mert oké, hogy lehet nézni oldalról is, de amikor egy kicsit mozdulok csak el, már akkor is teljesen másképp látom a színt, hol sötétebbnek, hol világosabbnak.
A VA-nak milyen hibái vannak? Annál a ghosting effekt szembetűnő? Mert hogy a színeivel és a betekintési szögével, ami pont egy IPS előnye lenne, nem vagyok megelégedve, pedig nagyon szép és nagyon klassz ez az Acer monitor.
És hiába állítgatom a beállításoknál, egyszerűen backlight bleeding mindig van, ami nekem TN monitor után iszonyat fura.
Vélemények? Ti hogy vagytok ezzel? VA jobb szerintetek? Ott legalább a fekete tényleg fekete.
A fényerő 43on volt a kép készítésekor, ha feltolom 100ra, még jobban látszódik ez a dolog, de ha 0ra leveszem akkor sem tűnik el.
Kontrasztnál és fekete állításnál is ott marad
Mondom, hogy ez nem a monitorod hibája, hanem a Youtube ilyen!
Ha a monitor lenne a hibás, akkor miért van az, hogy ez a "bleeding" élesen eltűnik a youtube fejlécén, miközben balra szépen átmenete van?
Azon kívül, ha a monitor lenne a hibás, akkor nem csak a videónál jelentkezne. Nyisd meg ezt a képet és nagyítsd teljes képernyőre: [link]
Ha a monitor lenne a hibás, akkor a fehér téglalap körül ugyanolyan "bleedingnek" kellene lennie, de garantálom, hogy nem lesz!
Na igen, az a zöld akármi mondtam is hogy tuti nem az, max Photoshopban átállítottad a színt ott zöldre hogy jobban látszódjon, de akkor tényleg Youtube feature :D Bár még sosem láttam ilyet.
Viszont ezt a backlight bleeding-et nem csak Youtube videóval kellett volna tesztelni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!