Monitornak mi a jobb élettartam szemponjából ha kikapcsolás után standby üzemmódban hagyom vagy kihúzom a konnektorból?
Gyakran visszatérő kérdés.
Annyi baja lehet hogy ha benyel egy túlfeszt (pl. vihar miatt) akkor esetleg tönkremegy.
Ha annyira rohadt kényelmetlennek érzed kézzel ki és bekapcsolni akkor hagyd standby-ban.
Én kikapcsolom kapcsolós elosztóval évtizedek óta mert semmi értelme nincs annak hogy készenlétben legyen ha nem használom.
Sztendbájból azért húzd ki a készülékeidet, mert azok ilyenkor is fogyasztanak. Lehet, hogy csak 1 Wattot óránként, de az is napi 24 Watt lenne. Márpedig te környezettudatos polgár vagy.
Remélem. ÉS remélem, érted amit mondok.
"Lehet, hogy csak 1 Wattot óránként, de az is napi 24 Watt lenne. "
Ki nem szarja le? A kérdés az élettartam volt egyébként is.
Ha autóval beállsz a garázsba miután hazaérsz, akkor mi a jobb a kocsinak ha leállítod, vagy hagyod alapjáraton ketyegni, hogy ne kelljen elindítani reggel? Ezt egy TV szerelő mondta miután elvittem hozzá annó a tv-met javítani.
Szóval ki kell húzni - de sokkal egyszerűbb a kapcsolós hosszabító. Amellett, hogy nem lesz feleslegesen áram alatt a tápegysége, még el sem fogja fogyasztani azt a 2-15W-ot amit amúgy megenne sztendbájban.
Persze egy újabb, okostv-t illik távirányítóval kikapcsolni és várni néhány másodpercet és utána kinyoni a hosszabbítót. Ki tudja milyen folymataok futnak le benne kikapcsolásd után - mint a windowsban a leállításkor.
Attól függ hogyan működik a laptop energia menedzsmentje.
Van amelyik azonnal rátöltöget amikor az akku töltöttsége 99% alá csökken. Az nem túl jó.
Az enyémnél beállítható hogy hány % töltöttségnél kezdje el tölteni és hány % töltöttségnél álljon le a töltés. Ezzel beállítható hogy ne tartsa maxon amikor nincs szükség arra hogy teljesen töltve legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!