Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Monitornak mi a jobb élettarta...

D R L kérdése:

Monitornak mi a jobb élettartam szemponjából ha kikapcsolás után standby üzemmódban hagyom vagy kihúzom a konnektorból?

Figyelt kérdés
Melyik árt jobban a monitornak ha standby-ba marad vagy ha ki van húzva a konnektorból minden este és nem kap feszültséget?

2022. nov. 11. 17:26
1 2
 11/17 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem azzal nem okozol semmi kárt ha a töltőn hagyod hiszen ez esetben az akkut megkerülve jut áram a készülékekbe. A feltöltődött akku lekapcsolódik a töltőről és csak a töltő kiiktatását követően biztosítja a készülék áramellátását. 2-3 hetente azért érdemes egy-egy alkalommal teljesen lemeríteni az akkut ehhez viszont ki kell húzni a töltőt időnként. A régebbi akkuknál hetente ajánlották a teljes lemerítést, ill akkor is érdemes teljesen lemeríteni ha hosszabb ideig nincs használatban a készülék. Az én gépemben teljesen megadta magát már az akku, gyakorlatilag csak a töltőn keresztül használható, olyan 1-órányi üzemre képes csak töltő nélkül. Én is a hosszabbító kapcsolójával áramtalanítok.
2022. nov. 12. 05:51
 12/17 Szirty ***** válasza:

"Szerintem azzal nem okozol semmi kárt ha a töltőn hagyod hiszen ez esetben az akkut megkerülve jut áram a készülékekbe"

Nem is ezzel van a gond, hanem azzal hogy tartósan 100%-on tartja az akkut.

2022. nov. 12. 10:04
 13/17 Salx Narval ***** válasza:
Én azt hittem minden gépben van akkuvédelem, az enyémen beállítható a töltöttségi szint, pedig nem mai darab.
2022. nov. 13. 02:27
 14/17 Szirty ***** válasza:

"Én azt hittem minden gépben van akkuvédelem"

Nyilván van ha a védelem alatt azt értjük, hogy ne töltse túl, és ne merítse túl.

Ám a 100%-on tartás nem tartozik ide, mert normál használatnak minősül. Csak valamennyire csökkenti az élettartamét ha sokat van így tárolva.

2022. nov. 13. 07:40
 15/17 Salx Narval ***** válasza:
Nem erre a védelemre gondoltam. Az enyémen beállítható, hogy pl csak 80%, v 90% ig töltse fel, ugyan így az alsó határ is kijelölhető.
2022. nov. 13. 15:29
 16/17 Szirty ***** válasza:

Az korrekt.

Mindegyikben nincs ilyen. HP Elitebookban pl. tudomásom szerint nincs. Pedig nem annyira őskövület.

De a dolog másik oldala hogy a felhasználónak kell ezt menedzselnie, mert csak ő tudja hogy mikor akarja hosszabb ideig hálózatról használni meg akkuról.

Némelyikben van valamiféle tanuló funkció, de hogy az hatékony legyen ahhoz az kell hogy a használat módja ciklikusan ismétlődő legyen.

2022. nov. 13. 16:02
 17/17 Salx Narval ***** válasza:
Tudtommal tanuló funkció nincs benne de mindegy is mert mint írtam már vagy 2-éve megadta magát az akku. A lányom kapott új modernebb gépet én viszont nem viszem sehová, fix helyen van a TV és a Hi-Fi mellett. Másra nincs is használva mint TV okosításra és néha zenehallgatásra.
2022. nov. 13. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!