Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Parhuzamos kapcsolasnal miert...

Parhuzamos kapcsolasnal miert igy kell szamolni I2 I3?

Figyelt kérdés

Ugye van egy parhuzamos kapcsolasim es van rajta ket ellenallas!

Ami parhuzamosan van kapcsolva

I2 = r3/(r2+r3)*I

Ezt miert igy kell?

2022. okt. 3. 19:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"ha DK-snak a másikkal könnyebb számolni, akkor használja azt."

Ja, csak két dologról volt szó, DK a megjegyzésről nyilatkozta, hogy így könnyebb, többiek meg a számolásról, hogy úgy.

"de ezen nem kell vitatkozni"

A megjegyzés írását összekeverni a vitával elég súlyos...

2022. okt. 5. 12:10
 12/15 DK-s ***** válasza:

Egyébként csodálkozva figyelem, hogy olyan kérdéseket feszegettek mint például a tagok számától függő replusz képlet megléte.

Valaki épp beteg volt matekórán, amikor ezt vették?

Mert az már rég matek, nem fizika.

2022. okt. 5. 20:12
 13/15 anonim ***** válasza:
67%
Matek órán nem volt szó a replusz műveletről, azt elektrotechnika órán ismertük meg. Fizika, elektrotechnika nincs matek nélkül. Egyik tanárunk monda: „egy villamosmérnöknek jobban kell tudnia a matematikát, mint egy matematikusnak.” Jó, ez kissé túlzás, de van benne némi igazság. Matematikai ismeretek nélkül nem lehet megtanulni az elektrotechnikát.
2022. okt. 6. 16:30
 14/15 anonim ***** válasza:
Valahogy így.
2022. okt. 6. 17:53
 15/15 DK-s ***** válasza:

#13-nak:

Ebben igazad van, csakhogy ez nem az én hozzászólásomra válaszol!

Az enyém így hangzott:

"Egyébként csodálkozva figyelem, hogy olyan kérdéseket feszegettek mint például a tagok számától függő replusz képlet MEGLÉTE".

Ha valami kétféleképp is levezethető egy kétismeretlenes egyenletre, akkor evidens, hogy akárhány ismeretlenesre is kétféleképp vezethető le.

De egyismeretlenes verzióban is: Re=1/(1/R)

Te elektrotechnika órán ismerted meg először a replusz képletet?

Én általánosban agyaltam ki, és a tanár erősítette meg hogy ez is helyes. Soha nem tanultam. Viszont imádom a matekot és a fizikát.

2022. okt. 6. 18:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!