Egy áramkörből ha kiiktatjuk az ampermérőt, a két vezetéket össze kell kötni. Ez a shunt - tal müködő ampermérők esetében nem érvényes. Az áramkör tovább is fog müködni. De mi a helyzet az áramreduktoros ampermérők esetében?
Én elvileg értek hozzá, de nem tudom mi az áramreduktor.
Az áramváltóra gondolsz? Annak össze KELL kötni a vezetékét. No nem a föhálózat miatt, hanem azért, mert felrobban/leégeti a környezetét a nem rövidre zárt áramváltó.
Köszönöm a gyors választ. Igen, áramváltóra gondoltam, de nem tudtam a magyar megnevezését. De miért nem működik az áramkör ha egy nyitott áramváltó van sorba kapcsolva? A fázisvezető nincs megszakítva, szerintem
kellene minden fogyasztónak működni, de tudom hogy a gyakorlatban nem működik.
Nem értem pontosan ami írsz, de az áramváltó (legyen csak ÁV) az többnyire csak rá van húzva a vezetékre/kábelre, ritkán meg 2 nagy rézlap kivezetése van, ahova rákötheted a mérendö vezetéket.
Az áramváltóról méröeszközöket táplálnak meg, arról hétköznapi fogyasztót nem fogsz tudni üzemeltetni, ha nincs méröd akkor zárod rövidre. Viszont a fövezetéked ettöl független, arra kell a fogyasztókat kötni.
"De miért nem működik az áramkör ha egy nyitott áramváltó van sorba kapcsolva?"
Az áramkör működik, nem azzal van a gond. Az áramváltó nem működik, mert rövidzárra van méretezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!