A vízállóság milyen vízben érvényes?
Van egy Samsung Galaxy Watch Active 2, IP68-as tanúsítvánnyal, és az a kérdésem, hogy például kerti furott
kútnak a vizében működik-e, és nem lesz e semmi baja, illetve, hogy tengervízben, termálvízben mire kell odafigyelni. Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Én már csalódtam "vízállóságban" Nekem volt egy Samsung Xcover 271-es telefonom az is IP64-es minősítéssel. Egyszer előfordult, hogy közepes erősségű esőben telefonáltam KB. 3-4 percet és a teló beázott!!!
Ismerőseim körében is volt már olyan, hogy "vízállónak" minősített telefon beázott. Én már nem hiszek az ilyen marketingfogásoknak.
IP64-essel ne csodálkozz hogy beázott :D
a termálvíznél és a tengervíznél a lerakódásokkal lehet gond.
lehet hogy a telefonnak nem lesz baja, használható marad, de esztétikailag lesz kifogásolható.
kicsapódnak rá a sók, meg egyebek amik a vízban vannak.
Az IP68 elvileg állja a vizet. Gyakorlatilag lehet, hogy az van ráírva/ismertetőbe írva, de hogy valójában mennyit bír, az más kérdés. Egyébként itt a pontos lista az IP-szabványról:
Az igényesebb készülékek a jobb zárás érdekében túlnyomással vannak lezárva, igy nagyobb külső nyomást is kibirnak. Volt alkalmam egy MIG vadász repülő fedélzeti rádio adovevő készülék első kidobozolását
megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!