Hogyan lehetne áttekercselni egy relét?
Figyelt kérdés
Van egy egyenfeszültségű relé, melynek adatai:
U=24 V, R=510 Ω, menetszám=5500, huzalátmérő=0,14 mm. Ha szeretném áttekercselni 3 V-osra, akkor mekkora huzalátmérő és hány menet szükséges? Mekkora lesz az új tekercs ellenállása?
2022. szept. 5. 23:56
11/11 Salx Narval válasza:
7" Hát én ennyire nem tornáztattam meg az emlékezőképességemet pláne, hogy félig aludtam még.:D Nemes egyszerűséggel az 5500 menetszámot elosztottam 24V al és az így megkapott voltonkénti menetszámot szoroztam 3-al és kiegészítettem kerek számra. Mivel a feszültség nyolcadrészére csökken ezért a huzal keresztmetszetét ennyivel növelni kell. Bevallom nem számolgattam a keresztmetszetet félálomban csak lenéztem egy általam használni szokott táblázatból.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!