Zenei stúdiófelvételnél, ha TILOS a kompresszor használata, hogyan állítják be, azaz milyen technikát alkalmaznak, hogy a nagyzenekari mű végül szépen, torzításmentesen csendüljön fel; hogy minden hang a helyén, telítettem, részletgazdagon hasson?
Figyelt kérdés
#zenei hangfelvétel
2022. aug. 23. 13:03
21/32 anonim válasza:
Tehát akkor az a levezetésed, hogy kompresszálást rátenni gyorsabb és olcsóbb, mint nem rátenni?
Ezen azért talán még gondolkodj egy picit.
22/32 A kérdező kommentje:
Az biztos, hogy csúnyább, összenyomottabb, zsongásérzést keltőbb és méltatlanabb a hangzás! Az angyali hangoktól NAGYON messze áll!
2022. aug. 25. 12:13
23/32 anonim válasza:
De Te nem ezt állítottad.
"Csak, gondolom, időből van a legkevesebb! Gyorsan, instant dobjuk össze, oszt hozza a manit!"
Tehát akkor az a levezetésed, hogy kompresszálást rátenni gyorsabb és olcsóbb, mint nem rátenni?
24/32 A kérdező kommentje:
Az eredmény a lényeg, nem az indok!
2022. aug. 26. 21:52
25/32 anonim válasza:
26/32 A kérdező kommentje:
Az a levezetésem - mint mondottam - hogy a kompresszor eltorzítja, agyterhelő hangzavarrá változtatja a minőségi zenét. Legalábbis, amit én hallottam.
2022. aug. 27. 10:00
27/32 anonim válasza:
#25 hagyd, olyan mintha a falnak beszélnél.
28/32 anonim válasza:
"vannak olyan felvételeim, amiken EGYÁLTALÁN nem használnak kompresszort"
Engem érdekelne ilyen. Milyen néven található ilyen? Letölthető valahol?
Jazz felvételem van, ahol legalábbis törekedtek a kompresszió mellőzésére, az tetszik.
29/32 A kérdező kommentje:
A YouTube-on nem találtam meg, de tudok mutatni egy ilyen dalt. Hova töltsem fel?
2022. aug. 30. 20:55
30/32 anonim válasza:
A Youtube már önmagában egy jelentős limitálás. Meg minden veszteséges tömörítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!