Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan számítható ki ez az...

Hogyan számítható ki ez az ellenállás?

Figyelt kérdés

2022. júl. 19. 12:30
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

DK-s

„Én inkább kiszámolnám a kapcsoláson folyó áram-erősséget R5 nélkül, ennek ismeretében pedig az R5 csatlakozási pontjain fellépő feszültség-különbséget.

Ekkor tudjuk a rendelkezésre álló feszültséget, a szükséges teljesítmény pedig 1W.”

Ha kivesszük az R5-öt, akkor a B és C pont között valóban 12 V van. Viszont, ha visszatesszük, akkor már nem 12 V lesz, hiszen R5-ön is folyik áram, a „rendelkezésre álló feszültség” megváltozik. Nem jó a 14,4 Ω:

[link]

A 14,4 Ω-os ellenálláson keletkező teljesítmény: (21,21–16,19)·0,349=1,755 W. Az ábrán látható, hogy, ha R5=14,4 Ω, akkor a „rendelkezésre álló feszültség” már közel sem 12 V (21,21–16,19=5,02 V).

„Te jó példa vagy arra, amikor valaki tudja a dolgokat.

Én pedig arra, amikor valaki érti is.”

Azért ez nem ennyire egyszerű, ezek szerint mégsem teljesen érted.

2022. júl. 20. 16:25
 12/18 Vortrex ***** válasza:

Az értelmi fogyatékos nekem akart flexelni ezzel a kérdéssel. Egy kicsivel később a megoldását is feltöltötte egy kb 9.-es elektró példatárból

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__egyeb-..

Örülök, hogy a ti időtöket is hatékonyan vesztegette

2022. júl. 20. 17:35
 13/18 A kérdező kommentje:

Vortrex, hozzá tudnál szólni valami hasznosat is? A te megoldásod sehol nem látható, akkor minek firkálsz ide? Egyébként ez nem egy példatárból való, én találtam ki. Pont az ilyeneknek, mint te, akik túlzottan okosnak képzelik magukat, aztán mikor valamit meg kellene oldani, akkor már sehol nincsenek. Hiába nézed le, ezt a példát, az nem változtat azon a tényen, hogy még ezt sem tudod megoldani. Egyébként itt a teljes megoldás:

[link]

Vortrex, most pedig szégyellheted magad, te nem tudod megcsinálni, és én vagyok értelmi fogyatékos? Vortrex: elektrotechnikából 1-es.

2022. júl. 21. 15:43
 14/18 Vortrex ***** válasza:
:''-----((((((
2022. júl. 21. 19:36
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Attól függ hányszor kell vacsorázni vinni....
2022. júl. 24. 01:19
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

"én találtam ki. Pont az ilyeneknek"

Nem is véletlenül írtam, hogy k* nagyot estél a szememben. :D

2022. júl. 24. 14:31
 17/18 A kérdező kommentje:

16

„Sok embernek írtad le a feladatmegoldást ezen a docdro platformon, kiváló szakmai és alaki minőségben”

Köszönöm, hogy így látod, de ezek után már nem lesznek ilyen megoldások, ennek végleg vége. Vannak itt „nagyszerű, hozzá értő” szakemberek, igaz, hogy tőlük még semmilyen komolyabb feladvány megoldását nem láttuk, de mindegy, ők az okosak. Egyébként is egyre kevesebb itt az igazán elektrotechnikáról, elektronikáról szóló kérdés. Egyre több az olyan kérdező, aki meg sem köszöni a választ. Nem is egy volt, akinek szépen lerajzoltam, leírtam a megoldást, aztán azóta sem köszönte meg. Nincs kedvem hozzá nem értő, emberekkel értelmetlen dolgokról vitatkozni. Ezek után, miért csináljam? Semmi értelme, az időt tölteni ilyesmivel, több értelme van a kertben a paradicsomot, paprikát, uborkát öntözni. A beállításoknál a jobb szélső gomb a regisztráció törlése, még az is lehet, hogy hamarosan ennek alkalmazására is sor kerül.

2022. júl. 24. 23:00
 18/18 anonim ***** válasza:
Sikerült már törölni?
2022. nov. 16. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!