Mennyire gyakori, hogy egy jó pár éve vásárolt SanDisk, Samsung, Kingston sd kártyáról eltűnnek a képek amik rá lettek töltve tárolás céljából?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy hülye kérdés de vannak nekem itthon ilyenek és gondoltam gépről rájuk mentek annyi képet amennyit tudok, viszont volt pár éve mikor nem tudom milyen márkájú pendriveomról több ezer kép eltünt és azóta eléggé félek ettől2022. máj. 12. 16:37
1/3 anonim válasza:
A pendrive sosem volt a hosszútávú adatmentés ajánlott eszköze. Egy példányban meg különösen nem.
2/3 anonim válasza:
Most sd kártyával kapcsolatban tették fel a kérdést, az is ilyen problémás, mint a pendrive? Engem is érdekelne. Köszönöm,ha válaszol valaki.
3/3 anonim válasza:
Sajnos a pendrive-ok, memóriakártyák, SSD-k is hasonló elven működnek, ezért nem alkalmasak hosszútávú adattárolásra. Ha 1-2 évig nem használjuk őket, az adatok elkezdenek "elszivárogni" és használhatatlanná válik, ami még elérhető rajta.
Hosszú távon csak a HDD, Blu ray és tartós DVD lemezek (M-disc, Gold verziók), a felhő megoldások és a legalább 1-2 különböző típusú adathordozón tárolt biztonsági mentések adnak teljes nyugalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!