Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egyik NiMH akkuval megy,...

Egyik NiMH akkuval megy, másikkal nem?

Figyelt kérdés

Mitől lehet ez?

Egy „vezetékes” telefonba vettük, mert a régi akkai már megadta magát.

Az egyetlen különbség, amit a feliratokból látok, hogy az egyik 800 mAh, a másik 1000 mAh. De ez nem kéne befolyásolja a működést, ez csak kapacitásadat... tovább bírja egy feltöltéssel, nem?

A telefon próbálna bekapcsolni vele, de azonnal letilt neki valami. A dokkolóba rakva kapcsolna be. De csak kattog az újjal.

Multiméterrel is rákukkantottam,1,44V jön mindegyikből (ami amúgy furcsa, mert a régi már pár perc alatt teljesen használhatatlan)

2022. márc. 13. 09:54
 1/8 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyenek

2022. márc. 13. 09:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Töltsd fel egy külön töltővel és úgy tedd bele a készülékbe.

Ha úgy sem megy akkor az akkor vegyél másikat, vagy vidd vissza ahol vetted, ez kuka (főleg ha a százas boltból van).

Nem letilt, hanem leesik a fszültség.

"rákukkantottam,1,44V jön mindegyikből (ami amúgy furcsa"

Ez normális, A feszültség megvan, csak a belső ellenállása nőtt meg, szuéfátosodik. Terhelve kellene rámérni.

2022. márc. 13. 10:06
 3/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
53%

lehet benne Amper (A) vedelem egy LiIon t nem lehet korlatlanul szivni (se fujni)

mig egy nimh ban nincs vedelem

igy megeshet kisebb kapacitasut vettel mint ami a nimh vagy az aramleadasa (A) tul alacsony

feszultseg szempontjabol is erzekenyebb a LiIon ha a tolto sokkal vadabb mint ami hozza kellene akkor az is tonkreteheti (nem csak a fogyaszto)

vannak dragabb ujratoltheto nimh k is miert nem olyan vettel ha az volt benne?

2022. márc. 13. 12:49
 4/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
53%

ja el is felejtettem hogy irtad

de azt megsem tudni melyik is a nagyobb mAh?

illetoleg ettol meg lehet alacsonyabb a lionos terhelhetosege szoval igazabol mindegy csak ha kisebb akkor eselyesebb a kisebb terhelhetoseg is

2022. márc. 13. 12:52
 5/8 Szirty ***** válasza:
53%

"a belső ellenállása nőtt meg, szuéfátosodik."

Szerintem a NiMH akkuban nincs kén, ezért nem tud szulfátosodni.

Az az ólom-savas akkuk problémája.

2022. márc. 13. 13:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Mivel Lidliben, Aldiban ezerpárszáz Ft 4 db AAA akku, én nem görcsölnék annyit a megoldáson.
2022. márc. 13. 13:42
 7/8 anonim ***** válasza:

"Szerintem a NiMH akkuban nincs kén, ezért nem tud szulfátosodni."

Akkor oxidálódik, elporlad, tönkremegy. A kérdés szempontjából kb. lényegtelen módon veszíti el a működéséhez szükséges paramétereinek egyikát, ami meggátolja az elvárható áram kialakulását.

Remélem a hibásan megfogalmazott mondatom nem indít a kérdezőben visszafordíthatatlan folyamatokat. Azt tudom, hogy ezt a Szirtynél már úgysem tudom kimagyarázni.

2022. márc. 13. 13:59
 8/8 Szirty ***** válasza:

Téves információt közöltél, amire felhívtam a figyelmet.

Nem minősítettem a hozzászólásodat, nem alkalmaztam negatív jelzőket, nem feltételeztem vagy állítottam rólad valótlan dolgot.

De most már én vagyok az aki hibát követett el? :)

2022. márc. 13. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!