NiMH akku 1,2V névleges - ha ez 0,89V-ra csökkent, akkor kuka?
eredetileg frissen töltve volt ez 1,46V is, és teljesen jó volt, de nyáron bent maradtak a kocsiban, és érdekes, h mindegyik 0,88-0,89 V-ra esett le.
a nagy melegtől?
és ez így kuka még ha esetleg fel is tölti az automata töltő vagy elfogadható még?
na oké, de egyáltalán levihette ennyire úgy, hogy az még jó legyen?
nem úgy van h a névleges alá nem igen szabadna lesüllyednie?
Nekem is volt olyan, hogy hosszabb tároláskor lemerült kb. 0,9 V-ra, aztán feltöltöttem és jó volt. Próbáld meg feltölteni, aztán meglátod, hogy viselkedik. Ha jól emlékszem feltöltéskor 1,4 V körüli a feszültsége, teljesen lemeríteni állítólag kb. 1 V alá nem célszerű. Némelyik nagyon furcsán viselkedik. Van egy olyan, amelyikkel feltöltés után szépen világít a zseblámpa izzó, majd magára hagyva, 5-6 óra után teljesen lemerül, közel 0 V-ra. Aztán van olyan, amelyiket a feltöltés után terhelve, egészen gyengének mutatkozik, majd a folyamatos terhelés hatására, mintha magához térne és egyre jobban világít vele a lámpa.
Típust én sem tudnék mondani, mindegyik között volt, ami sokáig bírta és volt olyan, amelyik elég hamar legyengült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!