Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ni-mh akksi formázása?

Ni-mh akksi formázása?

Figyelt kérdés
Van egy remington testszőrzetnyíróm. Ni-mh akksi van benne. Több lemerítés-feltöltés ciklus kell neki, hogy elérje az optimális kapacitást. Viszont nem tudom, hogy fullra le kell meríteni, vagy csak amíg már majdnem lemerült. Valahol az olvastam, hogy ne hagyjam, hogy magától leálljon, mert akkor károsodik. Mondjuk, volt hogy úgy lemerítettem és ha kikapcsoltam majd vissza akkor valamikor újrament, valamikor már nem indult el. Ezt se értem miért van.

2021. ápr. 8. 17:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Kikapcsolásig merítheted nyugodtan, de nem kell utána szórakozni vele, hogy rákapcsolsz még 1000-szer, hátha beindul.
2021. ápr. 8. 18:00
 2/3 anonim ***** válasza:
65%
Ha lemerült, ne kapcsolgasd, mert biztos nem viccből állt le, ez egy védelmi funkció, hogy ne tudd csutkára meríteni, mert akkor a fesz is leesne. Ekkor marad az akksikban egy kis töltöttség, hogy a töltő tudja tölteni, és ne neked kelljen xarakodnod vele, ha nagyon leesik a feszültsége.
2021. ápr. 8. 18:04
 3/3 anonim ***** válasza:

"Ezt se értem miért van"

azért, mert az akkumulátornak van védelmi áramköre és bizonyos feszültség után lekapcsolt

Tehát: használd kikapcsolásig és utána töltsd fel teljesen. Az akku védelme előbb lekapcsol minthogy az akku károsodna - hiszen ez a dolga a védelmi áramkörnek! :D

Nekem remindgton tesztszőrzetnyíróm és hajnyíróm is van, pont azért vettem ezeket, mert jókat olvastam róluk annó. az egyik 4, a másik 5 éve hibátlanul teszik a dolgát.

2021. ápr. 8. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!