Mátéhhhh kérdése:
HDD teljes körű formázása?
Figyelt kérdés
Szóval, nekem van egy 1Tb-os külső merevlemezem, és egy 250gb-os. Az 1Tb-set szeretném formázni teljesen, úgy hogy a windows is eltűnjön róla.
Illetve tudnám-e úgy használni mint egy D meghajtó? tehát hogy több helyem legyen, csak az akadályoz meg benne, hogy azon van egy win10. Esetleg valakinek ötlet?
Válaszokat előre is köszönöm.
2021. márc. 12. 19:54
1/12 Ypszilon1980 válasza:
Most ezt nem értem. Ha nem azon van a jelenlegi rendszered, akkor simán tudod formázni és ezzel minden adat eltűnik róla, főleg ha nem gyorsformázással csinálod.
2/12 anonim válasza:
Csinálj egy formázást. De ne quickot, hanem teljeset. Gppartedben A flageknél kapcsold ki a boot flagat, állítsd át másodlagos tárolóra.
3/12 A kérdező kommentje:
1#
Igen, de úgy akarom, hogy végleg mindend róla, és a winfos is törlődjön.
2021. márc. 12. 20:03
4/12 A kérdező kommentje:
2#
Amikor akartam formázni, nem engedte , mert azon úgy van, hogy van egy C, amin van az op rendszer, és van egy D , amin vannak a többi cuccok, de csak a d-t engedte leformázni, a c-t már nem.
2021. márc. 12. 20:04
5/12 anonim válasza:
A 250 GB-oson van az a rendszer, amit használni szeretnél? Valamint az 1 TB-oson is van egy, de az már nem kell és le akarod törölni? Ha igen, akkor simán formázd az 1 TB-osat, miután összekötötted a géppel. A számítógépben megjelenik mint merevlemez meghajtó, rá jobb klikk és formázás. Ha nem jelenik meg, akkor előtte meghajtó betűjelet kell neki adnod. Beírod a Windows keresőbe hogy compmgmt.msc, futtatod, aztán ott lesz olyan hogy lemezkezelés, ott alul megkeresed az 1 TB-osat, jobb klikk és meghajtóbetűjel módosítása és választasz egyet neki.
6/12 A kérdező kommentje:
5#
Ahogy mondod, köszi sokat segítettél!
2021. márc. 12. 20:09
7/12 anonim válasza:
Saját magát nem tudja törölni a rendszer (pontosabban tudja, meg lehet oldani, csak nem engedi), tehát a 250 GB-oson lévő rendszer alól tudod formázni a másik 1 TB-oson lévő rendszert.
8/12 Ypszilon1980 válasza:
Először telepítsd fel a rendszert a 250Gb-osra és utána már megtudod formázni, de akkor sem értem, hogy miért egy külső adattárolón van a rendszer. Utána lemezkezelőben partícionálni tudod, letörlöd a 2 partíciót a winyóról és egy újat hozol létre max kapacitással, így 1 meghajtód lesz 1 TB-al.
9/12 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy amikor bedugom mind2 hddt csak arrol bootol be, amelyikben bedugom a drive kábelt, és nem jeleníti meg ez a gépnél
2021. márc. 12. 20:43
10/12 Ypszilon1980 válasza:
Most már totál nem értem. Szerintem tedd rá újra a rendszert a 250GB-osra, addig nem dugod rá a külsőt, és utána meg tudod formázni rendesen. Lehet, hogy mindkettőn van rendszer és a boot menüben a külsőről indítja el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!