A benzin mennyire képes vezetni az áramot ?
Az lenne a tervem hogy egy benzin szint mérőt készítek úgy hogy fogok két vezetéket és beledugom a benzinbe.
Ha a két vezeték össze ér egy LED világít. Ha lemegy a benzin szint akkor pedig nem világít és jelez hogy kevés van
A két kérdés hogy a benzin vezeti e az áramot, és nem e robban fel ha áramot vezetünk át rajta
Valószínűnek tartom, hogy vannak vezetőképes ionok benne.
De már feltalálták a szintjelzőket, neked csak be kell építeni és működik.
Gondolom, motorhoz kellene.
Akkor pedig: mi történne akkor, ha nem vízszintes úton haladsz, egyenesen? Kanyarban, lejtőn, emelkedőn?
Igen motorba kellene
Úgy gondoltam hogy kb a feléhez rakom a cuccot amit akarok és akkor jelzi hogy hoppá a fele nagyjából elfogyott
Nincs akkora vezetőképessége, hogy ezt ilyen egyszerűen megoldja neked. Talán arra elég, hogy egy tranzisztor bázisába tud folyatni egy kis áramot, ha eléri az elektródákat ami ezáltal kinyit.
Vagy egy N-csatornás JFET gate-jére juttat annyi feszültséget, annak jó formán áram sem kell, kitöltésitényezővel tudod vezérelni.
Helyedben én vennék egy ilyet: [link]
Kapna egy komparátort megfelelő áramkörben és potmétert is, hogy be tudd állítani a kritikus szintet is akár. Több komparátorral megoldható a 10% pontosságú szint kijelzése is.
Ezeket nézegettem én is de hosszú a tank és nem mély
Babetta amúgy és nem széles hanem hosszú sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!