Első elektromos gitár?
Alapvetően mindig is érdekelt, rock fan vagyok és most amúgy is pont hobbit keresek amivel elütöm az unalmas óráimat.
Semmilyen hangszeres múltam nincs, ez lenne az első.
Tapasztaltaktól kérnék segítséget, hogy mégis milyen márkájút és típusút válasszak, mivel annyi van, hogy az agyam eldobom :D
(Yamaha amit szegről-végről ismerek, ezen kívül máshol még ezt a Fender-t vagy mit és a Gibson-t írták)
Keret olyan 100.000Ft lenne a gitárra (flexibilis az összeg, de ahogy néztem ennyiből már elvileg kapni normális kezdőt) + az erősítő, táska meg miegymás ami kellhet.
Pár favorit bandám amiknek a számait szeretném megtanulni játszani, hátha segít a gitár ajánlásnál:
- Linkin Park
- Hollywood Undead
- Green Day
- +1: Egypt Central-nak van a Citizen Radio száma amit még szívesen megtanulnék.
- Van még egy csomó másik, de stílusban kb ezekre kell gondolni.
Ezt néztem én, mint hozzá nem értő laikus, viszont itt GYK-n más kérdések alatt eléggé lehúzták:
(Tudom, ez pont annyi szettben, mint amennyit amúgy is gitárra szánnék és tudom az ilyeneknél nem a legjobb minőséget pakolják egybe a keret miatt - mégis valahogy csomó 5 csillagos értékelése van // plusz ugye ez valami csehszlovák bolt szóval nincs helyben se meg a garancia is ratyi lehet)
Röviden ennyi lenne, talán még ha a gitár mellé ajánlanátok megbízható hangszerboltokat, ahol mondjuk van is helyben készlet ha besétálnék körbenézni, az nagyon jó lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
2 single coil, plusz a hídnál 1 humbucker a gitáron, amit vettél, ez nagyon sokoldalú, szerintem teljesen jól döntöttél.
A karcolódás miatt ne aggódj, egy gitárnak nem az a dolga, hogy csili-vili ragyogó maradjon, főleg nem egy rockgitárnak. Ha meglátszik rajta a használat, az csak karaktert ad neki.
A kétféle pengető nagyon jó ötlet volt, így láthatod, neked melyik kényelmesebb, melyik miben más.
Összességében grat és rockra fel! :)
Jó gitárt vettél és csendben reméltem is hogy így döntesz. Általánosságban a dupla humbissal sincs probléma de igaza volt az eladónak ez sokoldalúbb és jobban kitapasztalhatod a gitárt és stílusaid. Az ajándék Pure Nickel kilences húr úgy szintén. Ez való erre, nem a kemény stainless acél amit még szoktak ajánlani.
A poliuretán lakkozás hihetetlen jól bírja, ha nem vered oda szinte lehetetlen összekarcolni.
Elsőként tölts le egy guitar tuner hangoló appot a telódra, azzal egyszerűen bármikor behangolhatod amíg fülre menni fog. Tananyag, alap szolfézs, tabulatúra olvasás, akkordok pedig egészen az alapoktól találsz a youtubén, dalok guitar lessonjait úgyszintén. Ha bármi kérdésed van szívesen segítek(tünk).
Sok örömöt és sikert kívánok benne neked!
Örülök akkor, hogy végül sikerült jól választani.
Tunert is vettem, egy Fender FT-1-t.
Tanulásra meg a [link] -t néztem ki, most a demo videókat végig csináltam, eddig egész effektívnek néz ki.
Kb. két videóból megtanultam a gitáron lévő pöttyözés, ezeknek a fém bordázásoknak a jelentését és a húrok neveire is olyat mondott a csávó amitől rögtön berögzült ( [E]ddie [A]te [D]ynamite [G]ood [B]ye [E]ddie )
Szerintem kezdésnek előfizetek rá, 20 dollár egy hónapban, kvázi semmi ahhoz képest amennyi oktatóanyag van fent.
Face to Face tanárt egyelőre még nem szeretnék szerintem, mivel sokat és össze-vissza dolgozok aztán szerintem nem tudnék igazodni az órarendjéhez. Bár tudom ez lenne a legjobb, majd később lehet megtudom oldani.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, jó látni hogy ilyen segítőkész és jófej a gitáros közösség! :)
Haha, sírok xD..
Kissé lazának éreztem a húrokat, mondom úgyis kaptam egy csomaggal ajándékba kicserélem őket.
Youtube felcsap, aztán nokedli módjára nekiálltam kicserélni egymagam.
Persze, olyan is lett.
Röviden tömören a "D" húrt sikeresen túlhúztam és elszakítottam, mehetett vissza a régi, a többit amit felraktam azon akkora felesleg volt, hogy az egyiken tök vastagon kellett áttekernem a nyakon a húrt, a másikon lóg vagy 6-7cm, a low E húr pedig most vagy eltűnt az összevisszaságban, vagy átvertek és annak az egynek nem kék a vége, mint a csomagoláson xD.. Szerencsére az a legvastagabb, így most felraktam rá ami a kezembe került, ami vagy az új vagy a régi.
Tehát most a gitáron két fajta húr van, elvileg jól raktam vissza a két régit. Nem tudom mennyire fog bezavarni, hogy az egyik a gyári a másik ilyen nickeles cucc.
Most ha levágom a nyaknál a lógó húrfelesleget az nem okozhat gondot igaz?
Elég gányul néz ki most így a nyakrésznél.
Jó lesz ez érzem :D
Másik amire nem tudok rájönni, hogy a gyári fóliát hogy szedjem le a Volume és Tune tekerőkről, mert a kis japó úgy tette rá, hogy az aljában maradt így ha tekerem a gombokat akkor hallom, azt a karistoló fólia hangot.
Meg esetleg ha tudnátok ajánlani egy olyan tanárt, aki a kérdésben említett stílusokban profi, vagy legalább jónak mondható azt megköszönném.
Megnéztem, milliónyi fajta gitártanár van aztán én meg olyanhoz nem szeretnék menni, amelyik 20 ezret kér egy óráért, de olyanhoz sem akinek Blues vagy egyéb más, számomra irreleváns műfaj a fő profilja.
Körülbelül engem onnantól kéne felépítenie, hogy hogyan cseréljünk húrt a gitáron, ergo totál nokedli szintről.
Előre is köszi a válaszokat/segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!