Első elektromos gitár?
Alapvetően mindig is érdekelt, rock fan vagyok és most amúgy is pont hobbit keresek amivel elütöm az unalmas óráimat.
Semmilyen hangszeres múltam nincs, ez lenne az első.
Tapasztaltaktól kérnék segítséget, hogy mégis milyen márkájút és típusút válasszak, mivel annyi van, hogy az agyam eldobom :D
(Yamaha amit szegről-végről ismerek, ezen kívül máshol még ezt a Fender-t vagy mit és a Gibson-t írták)
Keret olyan 100.000Ft lenne a gitárra (flexibilis az összeg, de ahogy néztem ennyiből már elvileg kapni normális kezdőt) + az erősítő, táska meg miegymás ami kellhet.
Pár favorit bandám amiknek a számait szeretném megtanulni játszani, hátha segít a gitár ajánlásnál:
- Linkin Park
- Hollywood Undead
- Green Day
- +1: Egypt Central-nak van a Citizen Radio száma amit még szívesen megtanulnék.
- Van még egy csomó másik, de stílusban kb ezekre kell gondolni.
Ezt néztem én, mint hozzá nem értő laikus, viszont itt GYK-n más kérdések alatt eléggé lehúzták:
(Tudom, ez pont annyi szettben, mint amennyit amúgy is gitárra szánnék és tudom az ilyeneknél nem a legjobb minőséget pakolják egybe a keret miatt - mégis valahogy csomó 5 csillagos értékelése van // plusz ugye ez valami csehszlovák bolt szóval nincs helyben se meg a garancia is ratyi lehet)
Röviden ennyi lenne, talán még ha a gitár mellé ajánlanátok megbízható hangszerboltokat, ahol mondjuk van is helyben készlet ha besétálnék körbenézni, az nagyon jó lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
Itt megnézhetsz pár belépő szintű, olcsó gitárt és avatott, profik beszélnek róla:
https://www.youtube.com/watch?v=TJVBsH9Ap0Y
https://www.youtube.com/watch?v=TFFOU2zWp6s
Nyugodtan rendelj "netről", ha nem tudsz, vagy akarsz hangszerboltba menni. Többnyire nincs olyan termék, ami használhatatlan, csak szintek vannak, amit idővel meg lehet haladni.
Minden termék visszaküldhető, rendelhető helyette új, stb. Olvasd el, milyen jogaid vannak, ez később is hasznos lesz.
Érdemes körülnézni gitároktatás témakörben is. Ha veszel néhány órát a kezdeti időkben, megtanulod, hogyan kell tanulni, hiszen most talán még azt sem tudod, hogyan kell behnagolni a gitárt.
Szóval érdemes áldozni az oktatásodra is, ha már beruházol egy hangszerre. Ez a mai világban már mehet simán online is, szóval bárhol is élsz, tanulhatsz neked megfelelő szintű és anyagiakban elérhető oktatóktól. Hajrá, legyen sok örömed a zenében!
"Többnyire nincs olyan termék, ami használhatatlan, csak szintek vannak, amit idővel meg lehet haladni". Ezzel én erősen vitatkoznék azért...
Ahogy Dandó Zolika mondta:vannak a belépő szintű gitárok, meg vannak a kilépő szintű gitárok.
Nem mindegy azért h milyent veszel. A termék visszaküldésről meg....van ahol működik, van ahol nem.
Első gitáromnak ezt venném: [link]
Jó ár, jó faanyag, alnico pickup, 12-es rádiusz (ém ezt sokkal jobban szeretem mint a 9.5-t) , az aluminium koptató jól árnyékol és szép is.
Azt írják hogy előfordulhat hogy néhány csavar ferdén van a koptatón de korrigálni lehet, valamint B-stock kibontottat inkább ne.
"vannak a belépő szintű gitárok, meg vannak a kilépő szintű gitárok"
Ez zseniális :D És sajnálatosan igaz.
Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat! c:
Erre a "humbuckeres" dologra rá fogok keresni, illetve ha betévedek egy zeneboltba mindenképp szóba hozom.
Budapesti vagyok amúgy, csak van "egy" ilyen bolt a környéken :'D
Igen, mindenképp jó lenne ha a boltban legalább egy olyan eladó lenne, aki ért a gitárokhoz netalántán még tud is rajta játszani, hogy megszólaltasson párat.
A fentebb belinkelt két videót este végignézem, biztos segíteni fog.
Esetleg ha van itt Pesti helybéli zenész, és tudna nekem a saját tapasztalatából ajánlani egy megbízható hangszerboltot (ahol mondjuk ha rábökök végül egy gitárra lesz is raktáron és nem mondják azt, hogy 3 hét múlva lesz csak) azt nagyon megköszönném!
Még annyit kiegészítésként, hogy feltétlen tervezek pluszban költeni az oktatásomra is.
Egyelőre megpróbálkozok majd egy online gitáros appal/weboldallal, már láttam párat, nem tudom mennyire effektívek - aztán ha az nem használ lehet keresek egy tanárt aki face-to-face tudna majd oktatni.
Úristen mi ez a gitár :D
Asszem szerelmes lettem!
És még Humbuckeres is. Az általam felsoroltakhoz ez a gitár passzolna szerintetek?
Itt egy videó, ez alapján top tiernek néz ki és a hangzása is nagyon ott van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!