Első elektromos gitár?
Alapvetően mindig is érdekelt, rock fan vagyok és most amúgy is pont hobbit keresek amivel elütöm az unalmas óráimat.
Semmilyen hangszeres múltam nincs, ez lenne az első.
Tapasztaltaktól kérnék segítséget, hogy mégis milyen márkájút és típusút válasszak, mivel annyi van, hogy az agyam eldobom :D
(Yamaha amit szegről-végről ismerek, ezen kívül máshol még ezt a Fender-t vagy mit és a Gibson-t írták)
Keret olyan 100.000Ft lenne a gitárra (flexibilis az összeg, de ahogy néztem ennyiből már elvileg kapni normális kezdőt) + az erősítő, táska meg miegymás ami kellhet.
Pár favorit bandám amiknek a számait szeretném megtanulni játszani, hátha segít a gitár ajánlásnál:
- Linkin Park
- Hollywood Undead
- Green Day
- +1: Egypt Central-nak van a Citizen Radio száma amit még szívesen megtanulnék.
- Van még egy csomó másik, de stílusban kb ezekre kell gondolni.
Ezt néztem én, mint hozzá nem értő laikus, viszont itt GYK-n más kérdések alatt eléggé lehúzták:
(Tudom, ez pont annyi szettben, mint amennyit amúgy is gitárra szánnék és tudom az ilyeneknél nem a legjobb minőséget pakolják egybe a keret miatt - mégis valahogy csomó 5 csillagos értékelése van // plusz ugye ez valami csehszlovák bolt szóval nincs helyben se meg a garancia is ratyi lehet)
Röviden ennyi lenne, talán még ha a gitár mellé ajánlanátok megbízható hangszerboltokat, ahol mondjuk van is helyben készlet ha besétálnék körbenézni, az nagyon jó lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
@20: Menj el a hangszerplázába és nézd meg személyesen a többi gitárral együtt :)
Kezdésnek ha kényelmes, hangolható, játszható egy gitár, az bőven jó.Ha ez tetszik és élőben is tetszeni fog, akkor hajrá, vedd meg nyugodtan és csapassad!
Aztán majd később, ha már kellően benne vagy a sűrűnében, úgyis tudni fogod, miben akarsz többet, jobbat, mást, és hogyan akarod fejleszteni a cuccodat.
Mindenképp úgy lesz, hogy megnézem őket élőben is.
Kinézek egy darabot aztán lehet lefoglalózom (mondjuk az általam legutoljára linkelt piros-fekete Ibanezt pl.) hogy fixen legyen a boltban aztán lecsekkolom ott a kínálatot, és ha tetszik a gitár élőben akkor elhozom azt. Vagy esetleg mást ha meglátok valamit ami jobban tetszik.
Ez a próbálgasd ki csak annyiban nehéz, hogy soha nem gitároztam még szóval fogalmam sincs mit kéne figyelnem, maximum pengetni tudom randomra, mint valami hülyegyerek :D
De szerintem jövőhéten beugrok abba a hangszerplázába körbenézni. Mondjuk neten sokan panaszkodnak rá a webshop miatt, remélem élőben okés a bolt.
A hangszerpláza élőben teljesen okés. Ezt a foglalózásos tervet mondjuk nem igazán értem.
Élőben annyit tudsz tenni, hogy megkéred az eladót, hogy pengesse meg neked, meg még pár gitárt, igy nem egy netes felvételről kell meghallgatnod. Illetve megfogdoshatod, lehet egy általános képed az anyag- és összeszerelési minőségéről, látod, élőben hogyan néz ki stb stb...
Persze, feltétlen megnézem majd élőben is a kínálatot, na meg a kinézett gitárt :)
Remélem azért be fog válni, sok oldalnyi gitár kínálat közül eddig csak ez fogott meg igazán külsőre :D
(Na meg aztán ki tudja, élőben általában minden teljesen más, mint a képeken)
Ha lesz rá mód és olyan eladó lesz feltétlen megkérem, hogy kicsit játsszon rajta. Mondjuk az én fülem nem tudom mennyire tud különbséget tenni két gitár között, eddig még nem nagyon hallottam rosszul szólót.
Ugye itt csak az lesz a lényeg, hogy kialakításban, hangzásban passzoljon ahhoz amire szeretném használni.
Amúgy ezt a lefoglalós dolgot azért írtam, mert voltam eladó és nálam ez egy tapasztalatból bevált taktika, mivel ha van jelezve rendelési/foglalási igény akkor biztosan lesz a boltban abból a termékből.
Én meg ha eljutok oda gitárral szeretnék távozni.
Na egy kis update.
Voltam a hangszerplázában, megvettem az első gitárom.
Ibanez GRX40-BKN lett végül.
Csávó azt mondta a preferenciáimnak ez megfelel, Humbuckeres és kinézetre is tetszik.
Az a fekete-piros amit nagyon kinéztem sajnos elfogyott és nagykerben sincs szóval nem tudta megmondani mikorra lesz, de én eldöntöttem gitár nélkül nem távozok szóval elhoztam ezt, ha már amúgy is azt mondta, hogy jó. Mondjuk élőben tényleg más volt, a másik full fekete tesója volt és láttam ez a matt elég olyan anyagból van ami könnyen karcolódik, direkt rákérdeztem és az enyém amit vettem ugye lakkos, állítása szerint vastag rajta a lakk és így annyira nem karcolódik.
Árban is tök jó volt, 67k volt. Igaz, csak kiállítási darab volt, de alaposan átnéztem, patika a gitár szóval elhoztam ezt, cigánykodtam hozzá egy ajándék RotoSound PN9-es húrt is. Ezt adta, mondta ez jó fajta.
Ha már Ibanez legyünk márkahűek vettem hozzá egy 10w-os kicsi erősítőt is, meg egy Fender-es szövött 3m kábelt, Ibanez [Ivós játék: egy shot minden leírt Ibanez után] pengetőt, egy keményet és egy puhábbat, egy Ibanezes táskát. (Ha már a gitár az legyen egység :D)
Most csomagoltam ki mindent, jelenleg még azon töröm a fejem hogy hangoljam össze az erősítőt is a gitárt :DD
Köszönöm mindenkinek a segítséget, remélem jót ajánlottak és én is jól döntöttem :D
Dobtam a zöld pacsit mindenkire!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!